StoryEditorOCM
ŽivotAJMO ‘UDRIT‘ TOPLI

Marija je bila konobarica, Tonči šef kužine u hotelu. Sve su ostavili, i otvorili ‘Popaj‘. Donosimo priču obitelji Jurić

Piše Lenka Gospodnetić
11. listopada 2024. - 21:26
Tomislav, Tonči, Marija i Ana obitelj Jurić ispičala nam je sve o svom 35 godina starom ‘Popaju‘Vojko Bašić/Cropix

Malo tko iz Splita nije barem jednom pojeo topli sendvič iz "Popaja", jednog od najstarijih fast food objekata u Splitu.

Objekta koji već desetljećima ima status "institucije", omiljenog hranilišta ne samo mlađarije (kao nekad), nego i zaposlenih ljudi koji nemaju vremena kuhati. Zahvaljujući dostavi kao novotariji "planuloj" u doba korone, već treću godinu nose i status najboljeg fast fooda u Hrvatskoj po "Woltu".

Iza njih je bezbroj humanitarnih akcija i priznanja, od Crvenog križa i dobrovoljnih darivatelja krvi do Marijinih obroka, čak su opjevani i u pjesmama! Spominju ih hiphoperi Dječaci u "Jel", te Domenica Žuvela u "Manje je više". "Popaj" se s vremenom prometnuo u referentnu točku spize ("idemo na topli u Popaja") ili kao prostorni orijentir ("nađemo se kod Popaja"), i slično.

Ugradio se u naše živote, naše lijepe male navike. U ovom nemirnom vremenu, fast food "Popaj" je konstanta. Čak im i topli sendvič ima isti okus kao onaj prvi, ispečen sad već davne 1989. godine! I na to je obitelj Jurić, koja stoji iza brenda "Popaj", ponosna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. listopad 2024 21:27