StoryEditorOCM

Manja potrošnja mesa spašava živote i planet

Piše PSD.
25. studenog 2009. - 17:45

Smanjenje proizvodnje i konzumacije mesa za trideset posto smanjilo bi emisiju ugljičnog dioksida i unaprijedilo zdravlje u zemljama u kojima se jede najviše mesa, objavili su u srijedu znanstvenici.

Pomoću modela britanski i američki znanstvenici predviđaju da povećanje efikasnosti i smanjenje ovisnosti o fosilnim gorivima u poljoprivredi neće biti dovoljno da se ostvare ciljevi koji se odnose na smanjivanje emisije CO2.

No kombiniranje ovih koraka s 30-postotnim smanjenjem stočarstva u zemljama koje proizvode mnogo mesa i odgovarajuće smanjenje konzumacije mesa, vodilo bi do "znatne koristi za javno zdravlje", kažu znanstvenici.

Studija je ustanovila da bi u Britaniji 30-postotno smanjenje zasićenih masnih kiselina životinjskog podrijetla kod odraslih smanjilo i broj iznenadni...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. studeni 2024 12:45