StoryEditorOCM
ŽivotZAVIDAN PLASMAN

Manekenka Ana Marjolović postigla odličan uspjeh na izboru ljepote u Turskoj: ‘Obožavam Dostojevskog, a dečka nemam‘

Piše Joško Dadić
8. srpnja 2024. - 12:57

Manekenka Ana Marjolović, u suradnji s agencijom Royal Models iz Splita, osvojila je više titula na izborima ljepote u Hrvatskoj i inozemstvu, a posljednji uspjeh je ostvarila na međunarodnom izboru ljepote u Turskoj, u Izmiru.

– Trenutno nisam članica niti jedne agencije, ali imam nacionalnog direktora Damira Puhalovića iz agencije Royal Models koji je zadužen za moja međunarodna natjecanja – kaže nam na početku razgovora 28-godišnja Ana Marjolović.

Završila je dvije srednje škole, zagrebačku umjetničku gimnaziju i tečajeve za kozmetičara na Pučkom otvorenom učilištu te za vizažisticu, na Arimed Beauty učilištu trenutno studira modni dizajn i kostimografiju. Zasad radi na poslovnom planu za dizajn svojih haljina. Dakako aktivno se bavi modelingom, a to je počela od svoje 17. godine. Govori engleski te pohađa tečaj talijanskog jezika.

image
Josko Šupić/Cropix

Navodno je na izboru u Turskoj bilo 10 zemalja iz Sredozemlja i Mediterana...

– Bile su predstavnice iz desetak europskih zemalja, uključujući i dvije mediteranske: Hrvatska (koju sam predstavljala ja) i Turska. Dobila sam certifikat World League of Beauty and Fashion, zlatni kipić kao priznanje za sudjelovanje na tom natjecanju u Turskoj i titulu The Queen of Dance in the World – ističe Ana te dodaje kako su joj najveća podrška prijatelji, koji su joj kao obitelj i dijele s njom sve njezine uspone i padove.

Odlična prilika

Jesu li cure iz Splita, odnosno iz Dalmacije dovoljno zastupljene na izborima ljepote? Prije su bile poznate po tome. Sjetimo se samo Ane Sasso...

– Smatram da su izbori ljepote odlična prilika za pokazati raznolikost kako bi se moglo vidjeti i predstavljati različite dijelove Hrvatske. Anu Sasso znam iz čuvene reklame za sok “Pipi” kojom se probila u svjetski vrh, tu se vidjela njezina ljepota i ženstvenost.

image
Josko Šupić/Cropix

Što još trenirate osim trčanja po Jarunu? Idete li u teretanu? Navodno i crtate.

– U teretanu idem redovito. Nekad odradim trening ujutro i navečer. Sportom se bavim od malena. Trenirala sam plivanje i karate, a teretana mi je aktualna zadnje dvije godine. Crtanje mi nije samo hobi već i strast koju gajim od kad znam za sebe. Međutim, moja strast prema crtanju malim koracima se pretvara u profesiju.

Jednom ste izjavili da dosta čitate knjige. Koji su vam omiljeni autori?

– Ljubiteljica sam fantastike pa mi je omiljena autorica J.K. Rowling tako da posjedujem svih sedam knjiga o Harryju Potteru. Međutim, najdraži autor mi je Fjodor Mihajlovič Dostojevski. Od njega posjedujem “Zločin i kaznu”, “Braću Karamazove”, “Bjesove” i “Kockara” – ističe Ana Marjolović.

image
Josko Šupić/Cropix

Kaže i da crta, te da ide na privatne satove klavira. Pitamo Anu i je li u vezi ili je sama, odnosno ima li momka?

– Nemam dečka jer su mi trenutno ambicije na prvome mjestu, a moj budući partner mora pratiti moj ritam života i imati isti pogled na svijet kao ja. Uglavnom, uspjehom smatram činjenicu da me na različita međunarodna natjecanja organizatori sami pozivaju. Nakon mnogih revija i snimanja za različite kampanje najveći mi je uspjeh onaj postignut na svjetskoj razini - zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 13:54