StoryEditor
ŽivotIma opravdanje

Majka troje djece izazvala zgražanje na društvenim mrežama zbog onoga što radi na Božić: 'Ovo nije normalno, izgubila si pojam...'

Piše J. V.
25. prosinca 2018. - 16:28
14272271_1765983220318943_21460461_n

Ima nešto posebno u darivanju onih koje volite - njihovo oduševljenje poklonima, osmijesi i veselje pune srce toplinom i ne možete se ni vi othrvati tom istom osjećaju, zarazno je. Gotovo da je bolje darivati nego biti darivan, malo nedostaje, ima i nešto istine u inače nategnutoj izreci.

Naročito ako se radi o najiskrenijima među nama, dječici. Ako odrasli oduševljenje ne skrivaju, djeca će to učiniti "puta tisuću", odnosno neće. Neće se libiti skakati, pa čak ni urlati od sreće kada prime dar koji im se sviđa.

A onaj tko ostane ravnodušan na ta nasmijana lišca stvarno ima kamen umjesto srca. Svaki roditelj voli vidjeti svoju djecu sretnu, omogućiti im lijep dar kako bi se za Božić svi zajedno radovali. No za protagonisticu ove priče moglo bi se reći da ipak malo pretjeruje u tome...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Setting the #record straight. #thebossmum #christmastree #christmas2017

A post shared by TheBossMumTV (@thebossmumtv) on

 

Mnogi će reći da njeno pretjerivanje nikako nije "malo", već je davno prestalo biti "puno" i otišlo na sasvim drugi kraj palete darivanja. Vlasnica popularnog Instagrama "bossmumtv" ("mama šefica tv"), Amanda Tapping iz godine u godinu svoje pratitelje šokira količinom darova koje kupi svojoj djeci za Božić, a ove sezone otišla je još korak dalje.

Ona, naime, tvrdi da svoju djecu toliko voli vidjeti sretne, da se jednostavno ne uspijeva othrvati potrebi da kupi mnoštvo darova. Ove godine ispod bora našlo ih se čak 350, prenosi Indy100.

 

Potrošila je ova majka troje djece na darove višeod 2000 funti, što čini malo manje od 20 000 kuna - božićni borić toliko je zatrpala da mu se vidio samo vrh. 

Nakon što je objavila fotografiju koja njenu priču zorno dokazuje, upalili su se alarmi dežurnih dušebrižnika, zabrinutih roditelja i rekreativnih komentatora na društvenim mrežama, pa je njen profil "izgorio" od napada - kako možeš to raduti vlastitoj djeci, razmazit ćeš ih, pretvaraš ih u idiote... Otprilike u tom razmjeru su se kretale kritike.

"Ovo nije normalno", pišu joj. "Razmazit ćeš ih", "Izgubila si pojam o smislu Božića...", dodaju neki.

Nakon toga Amanda je dobila i komadić medijske pažnje. Njenu je priču prenio britanski Independent, BBC News te Chanel 5 gdje se Tapping i sama oglasila. S ovom svojom božićnom praksom nema naum stati, naprotiv, raduje ju još i više. 

 

Iako njen partner, 43-godišnji James Tapping lagano od svega odustaje, a proces uspoređuje s preseljenjem, iako se negativni komentari množe pa čak i socijalni radnici oglašavaju o ovom, potpuno pogrešnom kažu, načinu odgoja, Amanda neće stati.

Opravdanje? Novac je sama zaradila i uživa u tome, prenosi BBC. I što na to reći?

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 13:13