StoryEditorOCM
ŽivotRANE BIOLOŠKIH OBITELJI

‘Majka me se odrekla nakon rođenja i na tome sam joj zahvalna. Nije bila sposobna brinuti se o meni...‘: intimna ispovijest novinarke HRT-a Ivane Perić

Piše Kristinka Šćavina
12. travnja 2021. - 12:31
Ivana Perić: Uvijek se sjetim riječi svoje pokojne majke Aleksandre, nije važno tko te rodi, nego tko te odgoji...Ivan Posavec/Gloria

Cijela Hrvatska prošlog je tjedna strepila nad sudbinom nesretne dvoipolgodišnje djevojčice Nikoll Dedić iz Nove Gradiške, koja je u besvjesnom stanju dovezena u zagrebačku Dječju bolnicu pod sumnjom da ju je majka tako pretukla da joj je život visio o niti.

Na žalost, ta nit prekinuta je na Uskrs, a rijeka gorčine i bijesa koja se slijeva na njezine roditelje i odgovorne institucije još ne jenjava.

Neki ovu priču zbog osobnih iskustava proživljavaju posebno emocionalno, a među njima je Ivana Perić (45), reporterka emisije “Dobro jutro, Hrvatska” i majka 18-godišnje Ene, piše Gloria.

Naime, Ivanu je biološka majka ostavila kao bebu u mostarskoj bolnici, a nakon 13 mjeseci provedenih u Dječjem domu Bjelave u Sarajevu, sretno je posvojena.

- Svaki dan sam čitala tek...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 16:46