StoryEditor
Životčasne starine

Ljubitelji vespi sa svih strana okupili su se u Podgori, a vlasnici oldtimera u Zadru. Pogledajte što su sve imali pokazati

Piše psd
11. rujna 2021. - 20:23

Dva dalmatinska grada, Zadar i Podgora, ove su subote bili domaćini dviju smotri časnih cestovih starina. Zadar je ugostio oldtimere, a Podgora vespe.

image
Veseli vespaši iz Splita
Ivo Ravlić/Cropix

U Zadru je Oldtimer klub Zadar organizirao jubilarni 20. oldtimer auto rally "100 kilometara Zadra". Susret povijesnih vozila održao se na relaciji Zadar - Nin. Časne automobilske starine odvozile su svoju rutu, a onda se izložili namjernicima, pokazavši vrijednost ispod i izvan haube. Jer, poznato je, oldtimeri su kao i vino, što su stariji, to su vredniji. I izazivaju više emocija.

image
Nema ljeta do kabrioleta
Jure Mišković/Cropix

U Podgoru su se osim brojnih domaćih vlasnika popularnih motora, dovezili i ljubitelji vespi iz Austrije i Češke. Fino su se malo provozali Makarskom rivijerom, a nakon vožnje izložili su svoje modele, neka domaći i furešti malo pare oči. A oni su ponosno razmijenili dojmove i savjete, možda i poneki rezervi dio.

image
Zamjenica gradonačelnika Makarske Antonia Radić Brkan sa suprugom Ivanom, na vespi, ali ne službenoj
Ivo Ravlić/Cropix

Ako već niste mogli biti u Zadru i Podgoru, pogledajte fotogaleriju naših fotoreportera Jure Miškovića i Ive Ravlića. Ima se što vidjeti.

image
Vespa s izvanserijskim timunom
Ivo Ravlić/Cropix
item - id = 1126603
related id = 0 -> 1137269
related id = 1 -> 1137161
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2021 07:23