StoryEditorOCM
ŽivotTRENER HAJDUKA

Leko je rekao da su žene na dobitku nakon pobjede Hajduka. Pitali smo Splićanke što misle o toj izjavi

Piše Vanesa Tenžera
3. listopada 2023. - 17:43

Euforično raspoloženje koje je uslijedilo nakon Hajdukovog trijumfa nad Dinamom ove se nedjelje nadvilo nad Splitom, čineći svojevrstan plašt pozitivnog ludila ispod kojeg više ni jedna loša vijest nije mogla doprijeti.Nakon Sahitijevog pogotka u 59. minuti, čini se,  mogle su padati vlade, pa čak i glave, ali ne i osmjesi s lica od kojih su mnoga prešla ne samo kilometre, već i granice, kako bi podržali svoj omiljeni nogometni klub. 

No premda je do posljednjeg mjesta rasprodana Poljudska ljepotica mnogim pripadnicima jačeg spola na oči izmamila suze radosnice,  zasigurno je „rasplakala“ i mnoge ljepotice koje su ih „čekale kod kuće“.  Sati provedeni na stadionu ili pak u kafiću s drugim gorljivim navijačima lako se uz ovako zanosan rezultat, stopljeni s gorkim okusom pive i slatkim ukusom pobjede pretvore u zasluženo slavlje koje se, u slučaju da vas kući čeka žena ili djevojka koja tu strastvenu ljubav ne dijeli, ili je „ne može razumit“, rasplinjuje na kućnom pragu. 

Voljeti Hajduk isto je kao voljeti fatalnu ženu;  njoj se ne odupireš, u nju se zaljubiš, a da ni ne primjetiš, i pored svih turbulencija kroz koje te za ruku vodi, teško da ćeš više zavoljeti drugu ženu. 

image
Jakov Prkić/Cropix

Stoga i ne čudi da je ponekad ta fatalna ljubav naših odabranika prema Hajduku, razlog kojeg potrošenog živca više, sitnih prepirki ali i većih razmirica na ljubavnom planu, jer malo koja će se žena tek tako bez borbe predati, i pomiriti s konkurencijom. A Hajduk kao Hajduk, nepredvidljiv, inatljiv a zavodljiv, ako si mu lojalan – donosi muke koliko i ponosa. 

Sad kad su se dojmovi slegli, bar kad su u pitanju žene, jer muškarcima je pobjeda još na usnama (i treba biti), naše smo sugrađanke odlučili upitati koliko im teško pada ova „ljubavna afera“, odnosno ljubav njihovih partnera prema Hajduku. Jesu li zaista, kako trener Hajduka, Leko, kaže, i žene na dobitku kad pobjedi Hajduk, i servira li im Hajduk, onda kad gubi, nedaće na ljubavnom i kućnom planu.

Na pitanje mogu li i žene "odahnuti" kad pobjedi Hajduk, i koliko "duboko udahnu" kad Hajduk izgubi, dobili smo šarolike i zanimljive odgovore:

"Moj muž nije tako strastven navijač, pa je uvijek isto, nema neke razlike." odgovorila nam je zadovoljno Ana.

"Kad Hajduk dobije, žene su isto na dobitku, zato šta su muški onda dobre volje, sve će onda napraviti, veseli su. Kad izgubi, ne diraj lava dok spava, najbolje ti se maknit. Znam to po mužu, bratu, ocu, svima!" nasmijano će i puna iskustva, Vedrana Duplančić Frana. "Ni dodat ni oduzet, sve je točno!" potvrđuju njezine prijateljice, Mirjana Milat i Ljiljana Kulušić

image

Vedrana Duplančić Frana, Mirjana Milat i Ljiljana Kulušić

V.t./

"Bolji su kad pobjedi, jedva čekaju na utakmicu ponovo. Kad pobjede, nema ih kući do zore rane", priznaje nam Martina.

"Zet mi dođe kući, automatski svađa, ma paljba ako izgubi a ako dobije, nema ga dva dana", kaže nam Jelena kroz smijeh, ne krije razumijevanje, Hajduk je to.

"Apsolutno se isto ponaša, normalan čovik, normalno ponašanje, nema razlike", govori nam mirno Mia Gasner Carević, dok s prijateljicama ispija kavu.

Da luda ljubav prema Hajduku nije rezervirana samo za muškarce, dokazuje nam Žana Gudelj: "Malu moju mlađu je! Muž gleda, nije strastven, ali mala zato, kad pobjedi, neopisivo veselje!". 

"Prati Hajduk, ne optužujen ga ja baš puno, ali ima, naravno, tvrdi nam kroz smijeh Katja, zagrljena sa mužem Nikicom. Na pitanje što bude kad izgubi, puna razumijevanja odgovara: "Kad izgubi šta ćeš, malo tuge i jada, kad dobije, a Bože moj, neće valjda odma kući!"

image

Katja i Nikica

V.t./

Ljubav prema Hajduku ponekad zna ženama zadati glavobolje, ipak, preko njih se s lakoćom prijeđe potrudi li se, barem zbog ljubavi, shvatiti tu prirodnu i neiskorjenjivu mušku zanesenost nogometom i zamršene emocije koja ona sa sobom neminovno donosi. 

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 10:34