StoryEditor
Životpopis svega

Kristalne čaše, drvene vilice i tave trebali biste prati ručno. Zbog oštećenja bi mogli ostati bez omiljenog pribora, evo što još nikako ne smijete staviti u perilicu

Piše PSD
21. siječnja 2022. - 14:50

Koga god da pitate, složit će se da je izum perilice za posuđe jedan od najboljih izuma u kuhinju općenito, ali to nipošto ne znači da sve što pronađete u kuhinji možete ubaciti u perilicu i biti sigurni da neće izaći oštećeno. Portal Sputnik napravio je popis svega onoga što se ne može staviti u perilicu. 

Oštri noževi

Ovog pravila treba se pridržavati ako u perilici nema zasebnog dijela u koji se mogu postaviti noževi. U suprotnom mogu oštetiti unutrašnjost perilice koja onda više neće biti funkcionalna.

Metalni pladanj

Ako želite da metalni pladanj traje godinama, preskočite perilicu i operite ga u toploj vodi nakon upotrebe. Nakon nekoliko korištenja, možete ga istrljati solju kako biste uklonili sve ostatke hrane koji su možda ostali na površini.

Tave

Ovo posude neće izdržati višekratno pranje u stroju pa se preporuča ručno pranje deterdžentom i mekom spužvom. Prilikom pranja tavi svakako izbjegavajte spužvu sa žicom koja je može ogrebati.

Drveni kuhinjski pribor

Vruća voda i sušenje su prejaki za drvo i mogu utjecati na oblik ovog pribora. Stoga ga treba prati ručno u toploj vodi bez deterdženta.

Plastični pribor

Meka plastika će se raspasti prilikom pranja u stroju, stoga svakako pročitajte upute proizvođača. Ako piše da ga možete prati u stroju, stavite ga na gornju rešetku gdje je toplina blaža. 

Kristal

Kristalne čaše za vino i slične predmete ne treba prati u stroju, jer je velika vjerojatnost da će se razbiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2022 06:36