StoryEditor
ŽivotIMA SVEGA

Konobari otkrili čime im gosti posebno dižu živce, od nemogućih narudžbi do iritantnog manevra na prepunom štekatu. No nisu ni gosti ostali dužni

Piše Mozaik SD
16. kolovoza 2022. - 13:28

Ugostitelja ima svakakvih. Raspon je širok i to od preljubaznih do onih kojima je ljubaznost nepoznat pojam u riječniku. Na Redditu se povela zanimljiva rasprava na račun iskustva konobara i gostiju koji su se priključili.

Sve je krenulo od jednog ugostitelja.

- Radim kao ugostitelj. Volim taj posao (iako ne volim ljude) upravo zbog onih rijetkih dobrih ljudi s kojima se na kraju povežeš i čine ti posao 10 puta boljim. No uvijek se mora naći bar jedan biser po smjeni, piše i prepričava neka od najzanimljivijih iskustava u svojoj karijeri.

- 'Može jedan cappuccino bez pjene? 'Znači macchiato?' 'Ne, ne cappuccino bez pjene.' 'Ali gospođo, cappuccino bez pjene vam je macchiato. 'Ne ja bi cappuccino bez pjene.'... 'Napravim joj obični macchiato.'

Situacija koja je zauzela drugo mjesto na ljestvici bisera je ona u kojoj se gost pravi pametan i dosjeti se kako da baš on dobije kavu 'preko reda'.

- Masovna gužva, ljudi bi si međusobno sjeli na glave da mogu DOLAŽENJE NA VRATA BEZ POZDRAVA I NARUČIVANJE PREKO REDA BRO. Isto ćeš čekat, naručio s vrata ili kad ti dođem do stola 15 sekundi nakon. Ovako mi se samo digne tlak i izbaciš me iz takta dok pokušavam popamtit 5 stolova prije tebe.

Da se razumijemo, kad nema posla konobarima je idealno da im dođeš na vrata, no kad je gužva please don't, hvala - otkrio je što je bolje ne raditi kada je gužva na štekatu.

image
Božo Radić/Božo Radić/Cropix

Dodali su kako im nikako nisu jasni ljudi koji traže jaki dupli espreso, ali bezkofeinski.

Nisu na ovu temu ni gosti ostali dužni. Odmah su napravili protunapad i nabrojali što oni ne vole kod ugostitelja.

- Kad se konobar obraća svima sa "TI"

- Kad muljaju da ne radi POS aparat da mogu muljat s računima/cashom

- Kad konobar ispituje jel hrana dobra ili agresivno preporučuje salate/priloge

- Kad konobar ima komentare na to koliko jesmo/nismo pojeli, napisao je dežurni kritičar. 

- Zar konobari stvarno od nas gostiju očekuju da pamtimo imena, sastojke i razlike svih kava?, dodala je nezadovoljna mušterija a na to mu je jedan konobar dosjetljivo odgovorio.

- Ne, ali mogli bi znati ime barem one koju pijete.

Koliko ljudi toliko čudi, očito ima svakakvih i gostiju i konobara. A koje su vaša zanimljiva iskustva?

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2022 02:11