StoryEditorOCM
ŽivotMOŽETE LI VI?!

Koliko je Jadran skup strancima? Englez Toby otkriva točno koliko je što plaćao, podvlači crtu nakon 10 dana: evo cifre!

Piše MOZAIK SD
1. rujna 2024. - 08:33

"Koliko je skupa Hrvatska?" naslov je video priče tiktokera Tobyja, koji je u srpnju proveo 10 dana na našoj obali, birajući, dakako, hit destinacije poput Splita, Hvara, Korčule, Dubrovnika, uključio je i partijanje na Ultri, razne izlete brodovima i s pratiteljima podijelio računicu.

Pa Toby kaže ovako:

"Dakle, povratni let iz Engleske, iz Manchestera do Splita me je došao 110 funti. Prva stanica nam je bila Split i ostali smo tamo četiri noći. Odsjeli smo u hostelu i to me je koštalo 290 funti. Sljedeća postaja je bila otok Hvar, i tamo smo ostali četiri noći, platili 250 funti u hostelu koji je imao besplatnu pizzu i najljepši mogući pogled!

Sljedeća postaja bio je Dubrovnik gdje smo odsjeli tri noći za 240 funti. Platili smo trajekt iz Splita za Hvar 25 funti, pa brod sa Hvara do Dubrovnika, koji se zaustavljao u Korčuli na jedan dan, to nas je koštalo 45 funti... Tu smo uzeli i dodatne ponude, pa je do tada sve skupa dotad potrošeno došlo na 1. 350 funti.

image
Screenshot Tiktok

Tih dana se u Splitu održavao i Ultra Music festival, pa zašto ne otići i na njega? Dnevna karta nas je došla 90 funti. Uzimali smo izlete brodom više puta i posjetili vodopad na rijeci Krki, izleti koje spominjem su nas odveli u posjet predivnim plažama i špiljama, gdje smo uživali u skokovima u prekrasno more... Svaki od izleta bio je otprilike po 60 funti.

Bili smo u noćnom klubu na privatnom otoku ispred Hvara i to nas je koštalo 40 funti, to je uključivalo ulazak na otok i prijevoz. Platili smo i ulaz u muzej u Dubrovnik, što nas je došlo 35 funti.

image
Screenshot Tiktok

Hranili smo se jeftino, kroasanima i proizvodima iz pekare kojih ima na svakom uglu. Kroasan i kava su 3 eura, komad pizze 2. Znači sve skupa se, na kraju, popelo na trošak od 1680 funti.

image
Screenshot Tiktok

Ako dolazite, ne morate uzimati ove dodatne stvari, poput izleta brodom i slično, možete samo doći u Hrvatsku i uživati, ali kad se već nudi, zašto ne?

Bi li posjetio Hrvatsku opet? Da! Apsolutno prekrasno mjesto, preporučio bih ga svakome!" - zaključio je, na kraju, zadovoljni Toby koji bi nam se sa svojim društvom, očito, mogao vratiti i dogodine.

image
Screenshot Tiktok

Koliko bi Hrvata sebi moglo priuštiti odmor u svojoj zemlji po Tobyjevom scenariju već je sasvim druga priča...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2024 10:27