StoryEditorOCM
Životostati ili odustati?

Koji su to trenutci koji govore da je vašoj vezi došao kraj? Ovo su znakovi da biste trebali prekinuti vezu

Piše MOZAIK SD
13. siječnja 2024. - 18:17

Statistike pokazuju da velik broj veza, za koje se čini da traju, završavaju kada žena izgubi strpljenje s partnerovim "pogreškama". Koji su to trenuci koji presuđuju? Niste spremni za prekid, ali čini se da veza opstaje samo zahvaljujući vašem neiscrpnom strpljenju za partnerove greške i gluposti?

Ako pitate žene koje su prošle kroz raspad dugih veza ili brakova, a koje su konstantno bile nezadovoljne partnerovim ponašanjem, mnoge će vam reći da ih je "držala" nada da će se veza promijeniti, da će osoba koju voljeli bi se poboljšali... A onda su prestali vjerovati u to, piše avaz.ba.

U pravilu se ovakvi odnosi mogu činiti kao da će trajati jako dugo, možda čak i cijeli život, no na kraju se dogodi ono neizbježno - "ističu", piše u časopisu "Journal of Psychologies". Zašto se ovo događa? Koji su jasni znakovi da biste trebali prekinuti? Što je osobu natjeralo da kaže da više neće "partneru gledati kroz prste"?

Samo se jedan partner trudi

U mnogim vezama u kojima žena izgubi živce, glavni problem je nedostatak kvalitetne komunikacije ili se ona događa samo kada se jedna strana potrudi. Ona može biti ta koja ulaže najviše truda da veza funkcionira, dok njezin partner nije toliko uključen ili predan. Ova neravnoteža obično je izvor velike frustracije i dugoročno je sigurno iscrpljujuća.

Zanemarivanje potreba

Kad žena osjeća da njezin partner zanemaruje njezine emocionalne potrebe, veza će se neizbježno pogoršati. Ako partner nije spreman saslušati i razumjeti što ju čini sretnom ili ako ne odgovara adekvatno na njezine potrebe, počet će se preispitivati ​​je li ova veza vrijedna truda.

Veza koja nema perspektivu

Ako veza ne napreduje ili ako partner nije zainteresiran za ulaganje u razvoj veze, žena će se osjećati kao da se nalazi u začaranom krugu. Kada osjeti da veza ne ide nikamo, da nema perspektivu i da se partner ne mijenja, vrlo je vjerojatno da će izgubiti strpljenje i poželjeti zdraviji odnos.

Stalni osjećaj razočaranja

Kada žena neprestano doživljava razočarenje jer joj partner stalno obećava da će se promijeniti, a nikada ne održi obećanje, nakon nekog vremena neizbježno će izgubiti nadu da veza može napredovati i zadovoljiti njezine potrebe. Logično je da će se zapitati ima li smisla nastaviti takvu vezu.

Zdrav odnos mora se temeljiti na uzajamnom trudu i predanosti. Ako se nađete u vezi u kojoj niste vi ta koja se trudi i daje sve od sebe da veza funkcionira, trebali biste imati hrabrosti istražiti svoje mogućnosti i boriti se za sreću koju zaslužujete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 07:29