StoryEditor
Život KULTNA, ‘NAJSPLITSKIJA’ RADIOPOSTAJA PROSLAVILA 15 GODINA POSTOJANJA

KL EURODOM Nemamo ništa protiv Severine ili Thompsona, samo protiv loše glazbe

Piše PSD.
16. siječnja 2011. - 19:32

Kultni radio KL-Eurodom, “najsplitskija” radijska postaja, nakon gašenja Radio Rive (s obzirom na domet odašiljača, nap.a.), maratonskom je proslavom obilježila petnaest godina postojanja. Točnije, obljetnicu su proslavili njezini zaposlenici, listom otkvačena ekipa predvođena Radom Čikešom Medanom kao glavnim moderatorom u svojevrsnoj Trti-mrti bez prestanka, emisiji koja je obilježila život svih Splićanki i Splićana starijih od 25 godina koliko god postoji zahvaljujući Medanu, njezinu tvorcu i spiritusu movensu radija KL.Dakako, nepravedno bi bilo izostaviti i druge ljude, uz one “slušno prepoznatljive” poput Arsena Košte, Blaža Limića, Damira Duplančića, Vedrana Limića, mlade voditeljice Dine Suzy Bujas i drugih koji su dali prepoznatljivost tom radiju.

Primjerice, Aida Drinjaković, voditeljica “deska” i lik u sjeni, tu je praktično od prvog dana, a kao i većina kolega slaže se u ocjeni da je - lijepo preživjeti.
- Istina, stisla nas je kriza, kao i sve u državi, ali borimo se, i to uz nesebičnu potporu naših slušatelja. Za sada je izvjesno da nas neće snaći sudbina “stojedinice”, koja ide u stečaj - Drinjaković će.

Krivnjom onih koji su tu zagrebačku postaju pokrali, drži, pak, urednik programa Ante Franjkić.
- Žao mi je što su na “stojedinici”, kako to obično biva, stradali nevini. No uvjeren sam da će kvalitetni novinari brzo drugdje naći posao. Vidite, mi smo malen, jeftin pogon, a uz to smo i nakon puno godina rada još uvijek entuzijasti. Imali smo imidž splitske “stojedinice”, ali mi smo svoj ponos i svoj “film” zadržali. Svirat ćemo po svom i nećemo puštati “ono šta ljudi vole čut”, nego ono što je dobro. Nemamo ništa ni protiv Thompsona ni Severine, samo protiv loše glazbe - poručio je Franjkić, kojega je slikovito dopunio Duplančić (emisija “Izgubljena generacija”):
- Nećemo nikome ljubit guzicu! S tom devizom, uz spizu i kapljicu, pošteno govoreći, na KL-u još ne posustaju. Što se, Bogu hvala, može i čuti.

LENKA GOSPODNETIĆ
FOTO: DUJE KLARIĆ / CROPIX

item - id = 122182
related id = 0 -> 121770
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2021 06:02