StoryEditorOCM
ŽivotPrinceza od Walesa

Kate Middleton se pojavila u javnosti prvi put nakon šest mjeseci i dijagnoze raka, mnogi su odmah zapazili samo jedno

Piše Mia Buva/Gloria
15. lipnja 2024. - 15:07

Sa širokim osmijehom na licu i u elegantnoj kreaciji dostojnoj najvažnije britanske ceremonije Trooping the Colour Kate Middleton pojavila se prvi put u javnosti nakon što je u veljači ove godine javnost obavijestila da boluje od karcinoma i da se podvrgnula liječenju kemoterapijama, piše Gloria.

Princeza od Walesa, koju su svi s nestrpljenjem iščekivali gotovo šest mjeseci koliko je prošlo od njezinom posljednjeg javnog pojavljivanja, snimljena je prvo u automobilu sa svojom obitelji, a nedugo nakon toga u društvu princa Williama i njihove djece - princa Georgea, princeze Charlotte i princa Louisa provozala se i kočijom.

Mnogima je odmah za oko zapela divna kreacija koju je Kate odabrala za svoj povratak javnim dužnostima. Riječ je o bijeloj haljini britanske dizajnerice Jenny Packham čije kreacije princeza obožava. Decentna, jednostavna, a opet vrlo luksuzna haljina midi dužine uklapala se u njezin uobičajen modni izričaj. Kreacija je pratila liniju tijela, a oko struka je bila ukrašena s dvije crne trake te je sličan detalj imala i oko vrata.

image

Kate Middleton

JUSTIN TALLIS AFP

Cijelu kombinaciju dodatno je podigla i crno-bijela mašna oko vrata. Svoje crno-bijelo izdanje upotpunila je i malom crnom torbicom sa zlatnim detaljem i bijelim salonkama dok je na glavi nosila golemi bijeli šešir dok je njezina kosa bila podignuta u svečanu punđu. Nije izostao ni svečani make-up, a na licu su joj se isticale i predivne biserne naušnice koje su cijelu kombinaciju začinile retro glamurom.

Svoju modnu kreaciju princeza je uskladila s preslatkom kombinacijom svoje 9-godišnje kćeri Charlotte. Ona se na slavlju organiziranom povodom službenog obilježavanja rođendana kralja Charlesa pojavila u tamnoplavoj haljini A kroja koja je imala bijele trake na ovratniku i oko struka, a presladak detalj bila je i bijela mašna u njezinoj kosi koja se odlično uklopila s bijelim balerinkama na nogama male princeze. Charlotte i njezina majka bile su odlično modno usklađene, dok su njezina braća za ovu prigodu odjenula svečana tamnoplava odijela.

Inače, tradicionalna parada Trooping the Colour ceremonijalna je proslava rođendana sadašnjeg britanskog monarha, poznata i kao kraljeva rođendanska parada. Održava se u središtu Londona, a ova proslava obilježava vrhunac u ceremonijalnom kalendaru britanske vojske i najvažniji je događaj još od 1760. godine.

Prije dva tjedna iz palače je potvrđeno kako će ove godine, zbog kraljevog zdravstvenog stanja, proslava izgledati malo drugačije nego prošlih godina. Tradicija je da u povorci sudjeluju članovi kraljevske obitelji - na konjima ili vozeći se u kočiji, a nakon toga se svi okupe na balkonu Buckinghamske palače kako bi promatrali let zrakoplova kraljevskog ratnog zrakoplovstva.

image

Kate Middleton

HENRY NICHOLLS AFP

Iako se pretpostavljalo da Kate zbog zdravstvenog stanja neće sudjelovati u povorci ona se dan ranije sama oglasila i otkrila da dolazi na paradu te da je zadovoljna svojim oporavkom.

“Dobro se oporavljam, ali baš kao što znaju svi koji prolaze kemoterapiju, postoje dobri i loši dani”, napisala je Kate u svojoj poruci te dodala kako se za vrijeme loših dana osjeća iscrpljeno, krhko i umorno. "Ali kada se osjećam snažnije, želim iskoristiti svaki trenutak koji mi se pruža”, poručila je Kate i dodala da se nada da tijekom ljetnih mjeseci preuzeti još neke službene obveze, no naglasila je da njezino pojavljivanje na paradi ne znači formalni povratak javnim dužnostima. "Moj oporavak još traje. Učim se strpljenju, pogotovo neizvjesnosti. Živim dan po dan, osluškujem svoje tijelo i usredotočena sam na svoje ozdravljenje”, zaključila je princeza, piše Gloria.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 15:08