StoryEditorOCM
ŽivotPREMIJERSKI PAR

Kao momak slovio je kao veliki šarmer, tek kada je upoznao Anu se smirio i odlučio na brak; ljubavna priča bračnog para Plenković jedna je od bolje čuvanih tajni

Piše M.P.
2. veljače 2022. - 07:00

Od samih političkih početaka uz premijera Andreja Plenkovića (51) je bila njegova supruga Ana Maslać Plenković (42), diplomirana pravnica iz Dubrovnika, tadašnja šefica Službe za pravne poslove i ljudske potencijale u Hrvatskom saboru.

image
Lana Slivar Dominic/Hina/Pool/Cropix

Premijerski par upoznao se upravo na radnom mjestu dok je Plenković još bio saborski zastupnik, a 2015. je kratko bio izjavio kako se sa suprugom upoznao preko zajedničkih prijatelja. 

Prijatelji su ga često opisivali kao velikog šarmera pa je smirivanje uz devet godina mlađu diplomiranu pravnicu iz Dubrovnika bila velika stvar. Na brak se premijer Plenković odlučio tek nakon što je upoznao svoju Anu.

image
Ana Maslać Plenković i Andrej Plenković
Lana Slivar Dominic/hina/Pool/Cropix

Za premijerovu suprugu njezini prijatelji kažu da je praktična vjernica, iznimno vezana za Crkvu i tradicionalne običaje. Samozatajna, ali karakterno ispravna pa je tako u Saboru slovila za kvalitetan kadar.

Sudbonosno ‘da’ našem premijeru izrekla u listopadu 2014. godine u rodnom gradu, a na ceremoniji su bili prisutni samo kumovi, objavio je Večernji list.

Dva i pol mjeseca kasnije Andrej Plenković je bodrio svoju suprugu u zagrebačkom rodilištu kada je 19. prosinca, na svoj 35. rođendan, rodila njihovo prvo dijete.

Sina su nazvali Mario, po ocu Andreja Plenkovića, profesoru komunikologije na Grafičkom fakultetu u Zagrebu. Nakon nešto više od dvije godine stiglo je novo proširenje za tročlanu obitelj Plenković - djevojčicu Milu gospođa Plenković donijela je na svijet u Petrovoj bolnici u Zagrebu - 21. veljače 2017. u u Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj bolnici u Zagrebu, pisala je Gloria.

image
Vlada RH

Možda mu poslovno i nije lako voditi zemlju u pandemiji, ali privatno Andrej Plenković (51) ponovno ima razloga za slavlje.

Hrvatski premijer i njegova supruga Ana Maslać Plenković​ (42), čekaju treće dijete. Ana je u trećem tromjesečju trudnoće i nosi sina.

Bračni par Plenković iznimno čuva privatnost obitelji, kao što je to bilo u slučaju rođenja kćeri Mile (4) i sina Marija (7), te ih medijski ne izlažu i eksponiraju. Obitelj se raduje još jednom novom članu. Prvorođeni Mario krenuo je u prvi razred osnovne škole, a kći Mila ide u vrtić.

Kako se doznaje, premijer se tek prije desetak dana bliskom krugu prijatelja pohvalio da očekuje prinovu u obitelji. Naravno, nije trebalo dugo čekati da lijepa vijest izađe u medije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. siječanj 2023 11:40