StoryEditorOCM
Životideja za ručak

Kako najbolje iskoristiti prezrele rajčice? Osim u šalši od poma, savršeno će vam prijati u opjevanom talijanskom specijalitetu u koji idu još samo tri sastojka

Piše T.S.M.
30. lipnja 2019. - 14:54
brzic_rajcice15-030619

Upeklo je kao da smo usred ljeta, a vrućine ne prijaju ni povrću pa se brzo sparuši, istrune i postane prezrelo i gnjecavo zbog čega, nažalost, često završi u smeću.  Ako niste ljubitelj salate od mekanih rajčica, a nekako vam se ne jede ni šalša, predlažemo vam jedan stari talijanski recept za kojeg vam, osim vrlo zrelih poma, treba još samo malo starog kruha, maslinovo ulje i češnjak.

Riječ je o pappa al pomodoro (ili pappa col pomodoro), starinskom jelu cucine povere. Izgleda kao jako gusta juha, teksturom nalik malo rjeđoj palenti, a jede se i topla i hladna. Porijeklom je iz Toskane, a koliko je omiljeno govori vam i podatak da ga je 1965. opjevala Rita Pavone (video pogledajte u nastavku), ali najprije, evo vam recept za pappu.

Pappa al pomodoro

  • kilogram vrlo zrelih...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2024 06:05