StoryEditorOCM
ŽivotNEVIĐENI ‘MINIMALAC‘

Kako je nije sram?! Bila na vjenčanju rodbine, svi su se šokirali kada se ‘pohvalila‘ koliko je novca stavila u kuvertu

Piše MOZAIK SD
4. ožujka 2024. - 21:30

Često se na društvenim mrežama postavljaju pitanja što bi trebalo mladencima kupiti za vjenčanje. Već deseljećima se uglavnom za poklon daruju kuverte s novcima, a koliko novaca treba staviti pitanje je koje muči mnoge koji se uskoro pripremaju za odlazak na vjenčanje.

Uglavnom se računa da poklon treba pokriti barem "stolicu" koju mladenci moraju platiti u restoranu, pa uzvanici često pokušavaju saznati najnovije cijene restorana u kojemu će biti proslava kako se ne bi osramotili. Ipak, ima i onih koji smatraju da za dar treba dati onoliko novaca koliko je netko od slavljenika u prošlosti dao sadašnjim uzvanicima.

Tako je jedna žena s juga Srbije na svadbu svoje bliže rodbine donijela - 17 eura!

image

Koliko novaca staviti u kuvertu, pogotovo ako je bliža rodbina u pitanju?

Shutterstock

- Djeca svekrvine sestre prošlog su tjedna imala svadbu i prvi rođendan za dijete. Sve su organizirali u restoranu koji ovdje nije tako skup. Ima dosta skupljih. Ne vjerujem da su “stolicu” plaćali više od 18 eura, a za jelo je bilo svega. Tamo smo imali svadbu mog sina prije 15 godina i to je za mene bilo 10 eura, ali sada je poraslo na 18 eura. U kovertu su tada stavili 17 eura. Došla je šogorica s djetetom i nismo se ljutili. Toliko su imali i toliko su uložili, a sad sam odlučila vratiti isto toliko - kaže žena i dodaje:

- Stavila sam 17 eura u kuvertu. Išla sam sama. Mislim da im je dosta, samo vraćam ono što smo dobili od njih. Plus donijela sam im tortu. Sama sam se ponudila. Kolač ispadne isto toliko i mislim da je to sasvim u redu.

No, nakon njezinih izjava nastao je kaos u susjedstvu.

- Kako je nije sramota da se pohvali da je rodbini u kuvertu stavila samo 17 eura. Naglašava i da nosi i tortu. Digla se buka oko toga, ne daj Bože da to mladenci čuju. Koliko će dati drugima ako se ovako ponaša prema bližnjima - rekli su susjedi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 01:26