StoryEditor
ŽivotPOTHVAT SLOŽEN POPUT RADNJE FILMA

Kakav trud: Argentinac kompletno 'istvitao' scenarij filma 'Reservoir Dogs'

Piše PSD.
7. siječnja 2014. - 11:19
Argentinski marketinški stručnjak Jorge Zacher odlučio je na društvenoj mreži Twitter "istvitati" čitav scenarij kultnog trilera "Reservoir Dogs" Quentina Tarantina i to u nevjerojatnih 1125 pojedinačnih tvitova.

U pothvatu gotovo jednako složenom koliko je i sama radnja filma, učinio je to obrnutim redosljedom - od kraja prema početku - tako da se čitav scenarij filma može pročitati na Twitteru, prenosi britanski Telegraph.

Koristeći ukupno petnaest Twitter profila – po jedan za svaki lik u filmu zajedno sa središnjim pripovjedačkim glasom – Zacher je istvitao sve replike svakog pojedinog lika Tarantinova klasika iz 1992.

Tvitovi čine kontinuiranu komunikaciju u kojoj je bez prekida sadržan kompletan scenarij 98-minutnog filma, u kojemu glume Harvey Keitel, Tim Roth i Michael Madsen a koji, unatoč tome što je postao klasikom nezavisnog filma i kultni hit, nije dobio niti jednu važniju nagradu.

Posljednji tvit, koji se zapravo na računu @ReservoirDogs_ vidi kao prvi, predstavlja uvodnu rečenicu scenarija koja glasi: "Osmorica muškaraca u CRNIM ODIJELIMA, sjede za stolom u kafiću".

Slijedi: "To su Mr. White, Mr. Pink, Mr. Blue, Mr. Blonde, Mr. Orange, Mr. Brown, Nice Guy Eddie Cabot i veliki šef Joe Cabot".

Posljednju rečenicu scenarija, tvitanu prvu, kolumnist The Telegrapha nije želio otkriti, no ona se može pročitati na Twitteru.

H
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. kolovoz 2021 02:02