StoryEditor
ŽivotAFRODIZIJAK SA ŠKOJA

Kad se pije Mala Blajka i seks postaje bajka...

Piše PSD.
1. prosinca 2015. - 10:05

Blato na Korčuli je po mnogo čemu posebno, hvali se, recimo drvoredom lipa od kojega je u cijeloj Europi duži samo onaj u Berlinu. No, to ste možda znali, ali da Blaćani imaju i svoj posebni afrodizijak, sigurno niste.

Jer ima ga samo usred toga drvoreda, baš pod lipom, u restoranu hotela "Lipa", izmislili su je Blaćani sami i nadjenuli mu ime, a dakako nego ženskoga roda - Mala Blajka.

- Ja bi jednu Malu Blajku! - reći će veseli gost konobaru koji spremno donosi čašicu anižete s maraschinom.


Petar Nadilo gušta u Maloj Blajki
I anižeta i maraschino, liker od čuvene višnje maraske, dobri su za koktele. Pitanje je jedino potiču li zajedno seksualnu želju, kako blajska legenda kazuje.

Sve penšjunati

- A potiče, nego šta. Ako tako govore, onda je tako – lako zaključuju Petar i Antony. I još nas upućuju da se Mala Blajka preporučuje ujutro, ali zato da ubije bacile i digne organizam. Najbolje prija uz suhu smokvu, ali odlično se ljubi i s kroštulanim mendulama.

A mi vam možemo iz prve ruke kazat da je jedna Blajka slatkasto-gorkasti užitak, koji potiče na - još jednu! Treća vas već pomalo zgrije, baca na veselu ćakulu, a ako se onda sjetiš da si ustvari na afrodizijaku, vrati se pameti. Jer još jedna Mala Blajka zavrtit će ti glavu i ko zna di ćeš završit.

I da znate da je, iako je kasno jesensko popodne, na blajskim Zlinjama, tu pod lipama, živo da življe ne može bit. I sve penšjunat do penšjunata!

SILVANA UZINIĆ, FOTO: VOJKO BAŠIĆ/CROPIX

Blagodati anisa

Anis, inače, kažu znalci, stimulira sekreciju žuči i pljuvačke. Također, uspješno djeluje protiv kašlja, gastralgije, kolika i nadimanja, smiruje grčeve i ubrzava probavu. Ubrazava, očito, i krvotok pa su mu možda otud pripisana i afrodizijačka svojstva. Tko zna...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2022 22:13