StoryEditor
ŽivotOči bez duše

Još jedna glumica optužila Lečića za silovanje: ‘Bilo mi je 18 godina. Ugurao me u stan, skinuo haljinu i oborio na pod‘

Piše JL
8. travnja 2021. - 11:51
Emil Conkic

Srpska glumica Merima Isaković nakon više desetljeća iznijela je stravične tvrdnje o glumcu Branislavu Lečiću, te ga je poput kolegice Danijele Štajnfeld - optužila za silovanje, prenosi Jutarnji list.

- Bilo mi je 18 godina. Jesen 1978. Ugurao me u stan. Skinuo mi haljinu. Ne pokušavaj vrištati. Niko te neće čuti. Oborio me na pod. Osjećala sam kako me lomi. Boli svaka koščica. Samo ne ovako. Molim te Bože! Ako uspije umrijet ću noćas.- Uživa u mom strahu. Osjećam taj zadah. Kao miris truleži. Zastrašujuć pogled. Prazan i crn. Oči bez duše. Osjećam potrebu da danas kažem istinu i molim naš narod da ovo pažljivo pročita. Nasilnik koji mi je zamalo uspio da mi uništi život, da ugasi moju mladost, da me kao tama proguta.

- 'Opraštam ti', rekla sam mu tada, prije četrdeset godina. 'Opraštam, ali ne zaboravljam. Ti nikada nećeš shvatiti bol koju si mi nanio. Mnogostruku bol. Ako ikada čujem da si ikome nanio sličnu bol, svima ću reći što se desilo.' Ja sam svoju riječ održala. Branislav Lečić izgleda nije. Osjećam moralnu obavezu da podijelim svoje iskustvo u nadi da će moja ispovijest biti podrška i Danijeli Štajnfeld i ostalim žrtvama seksualnog zlostavljanja - istaknula je u ispovijesti za 'Nedeljnik'.

Merima Isaković, koja je sa 16 i pol godina upisala Akademiju i ostvarila više briljantnih uloga, doživjela je tešku prometnu nesreću kad je imala samo 21 godinu i ostala nepokretna. Danas živi na Novom Zelandu, radi kao psiholog, ali pamti događanja iz Srbije.

image
Emil Conkic
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. travanj 2021 11:51