StoryEditorOCM
ŽivotSELIDBA ILI NEŠTO VIŠE

John Travolta prodao je svoju kuću u Clearwateru, samo nekoliko kilometara od sjedišta scijentologije. Raskida li slavni glumac s ovom religijom?

7. kolovoza 2021. - 19:17

 

Uz Toma Cruisea, glumac John Travolta je najistaknutiji član Scijentološke crkve.  Nakon smrti voljene supruge, Kelly Preston, prošle godine, novinari su pisali kako se Travolta udaljio od crkve. Nove vijesti, o prodaji njegove kuće koja je udaljena tek nekoliko kilometara od sjedišta scijentologije u istom gradu, Clearwateru, izgleda kako to potvrđuju. Kuću je Travolta kupio 2017. godine, a sada je navodno prodana za četiri milijuna dolara.

Činjenica da više ne želi boraviti u blizini sjedišta kulta postavlja pitanje o tome je li se John Travolta distancira od scijentologije, navode tabloidi.

Posljednjih godinu dana prate se Travoltine izjave iz kojih pojedinci iščitavaju njegov odmak od scijentologije. Tako je student Jeffrey Augustine, koji je nedavno napustio scijentologiju, rekao kako je prepoznao naznake skorog raskida s religijom u oproštajnim riječima zvijezde "Grease" svojoj ženi koje su objavljene na Facebooku.

Naime, budući da se scijentologija otvoreno protivi oblicima zapadne medicine, poput terapije protiv raka u obliku kemoterapije ili terapije zračenjem, a Travolta se službeno zahvalio liječnicima i medicinskim sestrama koji su se brinuli o njegovoj supruzi, protumačeno je kako se Travolta odmaknuo od scijentologije.

- To pokazuje da se udaljio od scijentologije, rekao je Augustine britanskim novinama 'Daily Mail'.

Još jedno uvjerenje sekte je da se svi stalno rađaju. U scijentologiji zapravo nije uobičajeno tugovati.

- Vjeruju kako postoji nešto za slavlje, mrtvi su nestali kako bi dobili novo tijelo. Ideja smrti je jako različita od naše, objasnio je Sam Domingo, koji je također izašao iz Scijentološke crkve.

Ovijena velom tajne, Scijentološka crkva, koju je 1953. osnovao američki autor znanstvene fantastike i fantastičnih priča L. Ron Hubbard, jedna je od danas najkontroverznijih religija na svijetu. U desetljećima od osnivanja crkva se više puta našla na udaru zbog stava prema psihijatriji, visokih troškova, navodnog maltretiranja članova i općenito zbog svog legitimiteta kao religije.

Desetci poznatih i slavnih napustilo je scijentološku crkvu. Hollywoodskog zavodnika Brada Pitta sa scijentologijom je početkom 1990-ih godina upoznala tadašnja djevojka, glumica i glazbenica Juliette Lewis, ali njegovoj je vezi s ovom kontroverznom religijom još u postupku inicijacije presudio 'proces pročišćavanja', zbog kojega je Pitt pobjegao glavom bez obzira i od scijentologije i od bivše djevojke.

Scijentologija se smatra religijom u nekoliko zemalja, uključujući SAD, Australiju i Španjolsku, dok se u nekim zemljama klasificira kao kult. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. lipanj 2023 09:02