StoryEditor
Životviktorija mitrović

Jeziva ispovijest natjecateljice Zadruge koja je šokirala regiju: ‘Svećenik me silovao u crkvi kad sam imala samo 12 godina... Dobio je pet godina zatvora i sad je na slobodi!‘

Piše M.P.
20. rujna 2021. - 21:43

Te 2014. godine mediji u Srbiji izvještavali su o gnjusnom događaju koji se dogodio u selu Pločica udaljenom 50-ak kilometara od Beograda. Lokalni svećenik kojem je tada bilo 58 godina u crkvi je silovao djevojčicu od 12 godina.

Sedam godina poslije doznalo se tko je ona. Viktorija Mitrović sada ima 20 godina i jedna je od natjecateljica reality showa Zadruga. Iako je u kuću ušla prije dva tjedna tek prije dva dana otvoreno je progovorila o traumi koja joj se dogodila dok je bila djevojčica.

Njezina je priča uistinu potresna, a slušajući je, zadrugari nisu mogli suspregnuti suze.

- Ja sam tada bila u osnovnoj školi, imamo vjeronauk u crkvi, nedjeljom smo išli do 11 sati. To je sve bilo u crkvenom dvorištu. Nakon što je to napravio otišla sam kući. Počela sam krvariti, a mojima sam rekla da me boli trbuh. Poslije toga sam danima bježala iz škole, počela pušiti. Svi su vidjeli da imam problem, ali nisam znala kako da napravim prvi korak, ispričala je Viktorija na koju je ovo ostavilo velike posljedice s kojima se i danas suočava.

- Poslije prvog puta opet me napao. Govorio mi je ako ga prijavim da mi nitko neće vjerovati. Nisam više mogla izdržati i sve sam ispričala teti koja ga je prijavila pa je policija došla u školu, rekla je Viktorija koju su roditelji napustili, a odgojili su je djed i baka.

Nakon što je otvoreno govorila o svojoj traumi počela je plakati i molila ostale ukućane da je ne sažaljevaju.

Svećenik koji ju je silovao odslužio je petogodišnju zatvorsku kaznu i danas je slobodan čovjek.

- Ja vjerujem u Boga, ali nisam željela da se krstim sve do prošle godine. Viđam njegovu ženu. Niti se javljam, niti spuštam glavu. U par navrata sam vidjela da ona spušta glavu. Ne opravdavam to. Ona je je to mogla naslutiti. Možda je jednim dijelom i sama kriva, kazala je Viktorija koja je sa samo 16 godina rodila dijete, a u Zadrugu je ušla da zaradi novac za obitelj.

Dan nakon što je pred kamerama ispričala šokantne detalje njezina baka Regina novinarima je rekla da im je život zbog svećenika upropašten.

- U selu su tada čak pisali peticiju da se oslobodi sumnje iako su znali kakav je. Unuku sam odgajala od četvrte godine. Ona moju kćer, njenu majku, nikad nije zanimala, dok joj je otac kriminalac. Pjevala je u crkvenom zboru, a taj bolesni svećenik iskoristio je njenu nevinost i neznanje. Upropastio mi je dijete, rekla je Viktorijina baka.

item - id = 1128783
related id = 0 -> 1136945
related id = 1 -> 1135476
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 00:02