StoryEditorOCM
ŽivotKuda idu cajke

Jesu li narodnjaci na samrti? 'Turbofolk nema ništa osim zgodne pjevačice bez talenta, glasa i pjesme'

Piše PSD
16. prosinca 2016. - 18:54
karleusa_zagreb8-160411

Fenomen turbofolka, čija popularnost posljednjih godina raste u našim krajevima, potaknuo je novinara Marka Podruga, skladatelja i tekstopisca Darka Kalođeru te ugostitelja Antona Dobru na javnu raspravu koja se održala u četvrtak u Gradskoj knjižnici Vodice u sklopu projekta 'Animacija demokracije - kako glazba mijenja svijet', piše ŠibenikIN.

- Moje mišljenje je da turbofolk nije scena. Da bi nešto bilo scena mora biti praćeno knjigama, filmovima, modom dok turbofolk nema ništa od toga. Obično ima samo jednu zgodnu pjevačicu, koja niti je talentirana, niti ima dobar glas, niti pjesmu – istaknuo je Podrug koji smatra da ovaj fenomen neće trajati vječno.

Isto mišljenje dijeli i Anton Dobra, bivši vlasnik kluba Makari na Banju koji je nerijetko u goste zvao turbofolk pjevačice čiji koncerti su bili itekako popunjeni.

Prema njemu, turbofolk je fenomen koji neće trajati vječno. Da su 'narodnjaci' na samrti slaže se i ugostitelj Anton Dobra iako je riječ o najunosnijoj vrsti glazbe koja je uzela maha u noćnim klubovima.

- Pop i rock koncerti koje sam organizirao kao vlasnik kluba nikada nisu imali ni približno posjetitelja kao turbofolk koncerti. Ipak, u ugostiteljskom poslu sam preko 20 godina i vidio sam sve prijelaze tako da mislim da je i ovo samo trend koji će za par godina nestati – komentirao je Dobra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2023 03:27