StoryEditorOCM
ŽivotOKUSI KOJE PAMTIMO

Jeli ste ga ‘na bijelo‘ i ‘na crveno‘, ali ovu riblju deliciju sigurno niste kušali u ovom nesvakidašnjem obliku

Piše NATIVE STUDIO SD
28. rujna 2020. - 09:50

Polpete od bakalara

Namočeni bakalar očistite, operite, prokuhajte, očistite od drača i sameljite u stroju za meso. Dodajte pečenu samljevenu ribu (skušu, cipal). Na 50 dag namočena bakalara dodajte u smjesu 4 nasjeckane slane srdele, komad sredine kruha namočena u mlijeku ili vodi, 2-3 tučena jaja, malo sitno nasjeckane kapule zažućene na ulju te malo nasjeckana peršina, papra i soli po ukusu.

Sve to izmiješajte i oblikujte u loptice (polpete), koje provaljajte u oštru brašnu. U posudu stavite 1/8 l ulja, složite polpetice i provaljajte u vrućem ulju sa svih strana.

Zatim dolijte sok od rajčica te kuhajte pola sata poklopljeno. Možete poslužiti uz tvrdo kuhanu puru. Od ove smjese možete napraviti i popečke koje umočite u brašno, tučeno jaje i mrvice. Pržite u vrućem ulju,...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. studeni 2024 00:54