StoryEditorOCM
ŽivotBitka s kilogramima

Je li se Andrej Plenković udebljao? Jednom je dogurao do 123 kilograma, pa smršavio, a čini se da se sada opet ‘zaoblio‘

Piše Mozaik SD
4. rujna 2024. - 20:30

I dok se zadnjih dana polemizira o tome zlorabi li Andrej Plenković državna prijevozna sredstva, a on odgovora: ‘S čime ću do otoka nego s policijskim brodom, hoću li plivati?‘, većina javnosti primijetila je kako je predsjednik Vlade i HDZ-a nabacio koji kilogram viška.

To je posebno izraženo na njegovim najnovijim fotografijama iz Sarajeva gdje je hrvatski premijer danas doputovao u posjet kako bi započeo dvodnevni radni posjet Bosni i Hercegovini.

image

Andrej Plenković

Antonio Balic/Cropix

Nije tajna kako Plenković često vodi bitku s kilogramima, pogotovo otkako je postao premijer. Prije nekoliko godina u drugoj godini mandata dobio je 20 kilograma što se povezivalo s količinom stresa s kojom se nosio.

Premijer je resetirao Vladu, Agrokor, brodogradilišta, Petrokemiju i druge posrnule sustave, a suočio se i s velikim otporima kod izglasavanja Istanbulske konvencije te prihvaćanja Marakeškog sporazuma.

image

Andrej Plenković

Elvis Barukcic/Afp

Kada se odlučio obračunati s kilogramima, promijenio je prehranu i u samo dva mjeseca izgubio 18 kilograma, pisali su 24 sata prije pet godina. Plenković je promijenio režim, počeo ručati zdravo, a škrto večerati. Izbacio je slatko i gazirana pića, te počeo jesti mandarine i klementine, potvrdio je tada za 24 sata glasnogovornik Vlade Marko Milić.

image

Andrej Plenković

Antonio Balic/Cropix

Andreju Plenkoviću trebala su samo tri mjeseca da postigne vidljive rezultate, pisala je Gloria. Nakon što se 2018. na jednoj nogometnoj utakmici vidjelo kako se prilično “zaoblio”, a i odijela su mu već počela “pucati po šavovima”, predsjednik Vlade odlučio je pokazati snagu karaktera te je u rekordnom vremenu smršavio 17 kilograma. Taj respektabilan broj itekako se primjetio na njegovoj košarkaškoj visini od 191 centimetra. Upućeni kažu da se odrekao gaziranih pića, čokolade, slatkiša, pa čak i večere.

image

Andrej Plenković

Antonio Balic/Cropix

Premijer je tek jednom progovorio o svojoj borbi s kilogramima. O tome kako se nosi s tim, pitao ga je u svojoj emisiji na RTL-u Zoran Šprajc, pa je Plenković, neobično iskreno, priznao da ga to “žulja”.

Svojedobno je bio dogurao do čak 123 kilograma, a nije poznato koliko ih ima trenutno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2024 15:14