StoryEditorOCM
ŽivotIZVRSTAN USPJEH

Izvrstan uspjeh; Dalmatinski inovatori osvojili pet medalja na INOVA-i

Piše J.D.
2. listopada 2023. - 14:14

Na velikoj međunarodnoj izložba inovacija, prototipova i poslovnih planova INOVA – BUDI UZOR 2023. u Zagrebu na Zagrebačkom velesajmu, sudjelovali su i inovatori iz Dalmacije, članovi udruge Dalmatinski inovatori Tesla i ostvarili izvrstan uspjeh.

Zlatnim medaljama nagrađene su inovacije Sidro s pomičnim krakovima Ivice Pivačića, dipl.ing. i Jadrana Pivačića, mag.ing.aedif iz Splita i "Cobra", tuš slušalica inovatora Slavka Vukovića iz Zadra. Srebrnim medaljama nagrađene su inovacije Borša šinjorina smokva Sandre Babac i Sigurna zebra Ivice Lukača, mag.ing.mech. Brončanom medaljam nagrađena je inovacije Lamelirana fotelja inovatora Bogoslava Pavlovića.

– Vratili smo se iz Zagreba s odličnim rezultaima – s pet medalja za našu udrugu. Bilo je stvarno dobro, a kako je ovaj put bilo organizirano na Zagrebačkom velesajmu i broj posjetitelja je bio znatno veći. Ostvarili smo i nekoliko kontakata sa zainteresiranim poduzetnicima za komercijalizaciju dvije naše inovacije – kaže nam Ivica Pivačić, predsjednik udruge Dalmatinski inovatori Tesla.

Ističe kako su te dvije inovacije za koje su zainteresirani poduzetnici Sidro s pomičnim krakovima Ivice i Jadrana Pivačića, te "Cobra", tuš slušalica Slavka Vukovića.

Posjetimo, INOVA se održava već 52 godina, prvi put je organizirana 1971. i od tada prezentira uspjehe hrvatskih inovatora. Organizatori ovogodišnje izložbe su Savez hrvatskih inovatora, Savez inovatora Zagreba i Tera Tehnopolis iz Osijeka, a održana je pod pokroviteljstvom WIIPA-e (Svjetska organizacija za inovatore i industrijsko vlasništvo). Ove godine sudjelovali su inovatori iz 23 zemlje sa preko 450 izložaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 07:51