StoryEditor
ŽivotZABRANJENA U RUSIJI

Izlazak kao melem na stresni London i Todorića: evo gdje smo sinoć snimili Jadranku Sloković i Čedu Prodanovića

Piše M.K.
14. travnja 2018. - 14:51

"Samoubojica je još živ, sjedi na rubu scene, okružen ljudima koji slave. Svi oni planiraju se okoristiti njegovom smrti - svećenik, pjevačica, političar, mesar, novinarka. Od njega se očekuje, kako je i obećao, da će počiniti samoubojstvo, no njemu se to odjednom ne mili. Nitko mu ne zna reći što ga čeka nakon smrti, nakon što prestaje postojati, i to mu se ne sviđa. Svi mu oni laskaju, nude alkohol, potiču ga da krene..." - okosnica je radnje predstave "Samoubojica" u režiji Vite Taufera, koja je sinoć premijerno igrala u zagrebačkom kazalištu "Kerempuh", a koju je došlo vidjeti i dosta poznatih lica.

Nakon što su zastupali Ivicu Todorića na londonskom Westminster Magistrates Courtu, poznati odvjetnički par po povratku u Hrvatsku odlučio se opustiti uz intrigantan komad koji je u Rusiji bio zabranjen desetljećima, sve do 1982. godine.

Ni stres ni londonska kiša Jadranki Sloković ne mogu umanjiti eleganciju: pogledajte kako je i u britanskoj prijestolnici plijenila poslovnim šikom

U predstavi među ostalima igraju Borko Perić, Csilla Barath Bastaić, Elizabeta Kukić, Vedran Mlikota, a u satiri su došli uživati i Krešimir Dolenčić, Vinko Brešan sa suprugom Sandrom, Slavica i Igor Mandić, kao i Nenad Stazić.

Izdvojeno

01. kolovoz 2020 08:22