StoryEditor
ŽivotSAM SVOJ MAJSTOR

Isprobajte novi trend, jednostavno je, a svaka će dlačica biti na svom mjestu! Imamo hit savjet za oblikovanje obrva u kućnoj radinosti

Piše M.P.
25. siječnja 2022. - 17:35

Iako su se moda i trendovi koji su obilježili devedesete godine vratile na velika vrata, jedna ludost iz svijeta ljepote, srećom, nije zaživjela - riječ je o ultratankim obrvama. Ove 2022. još uvijek su u trendu bujne, zdrave i postojeće obrve.

Stiliziranju obrva posljednjih se godina pristupa s velikim zanimanjem, gotovo svakoj ženi poznate su tehnike za uređivanje obrva kod kuće - olovke, gelovi, upoznate su i s polutrajnim metodama iz kozmetičkih salona, no sada se pojavio još jedan trend - The Soap Brow - odnosno "sapunaste" obrve, piše Gloria.

Donosimo vodič korak po korak kako postići savršeno stilizirane obrve uz pomoć ni više ni manje nego - sapuna.

image
Shutterstock

Isprobajte ga sami

Naziv ovog trenda je i više nego prikladan. Iako je ovaj trend već neko vrijeme prisutan ‘na rubovima‘, mladež koja detaljno prati trendove na TikToku gurnula ga je u središte pozornosti.

Ideja je da glicerinski sapun namočite - ili vodom ili sprejem za lice - zatim s četkicom za češljanje obrva taj sapun nanesete na dlačice i tako ih stilizirate. Dakle, potrebni su vam materijali koje uglavnom imamo kod kuće.

Iako se čini prilično jednostavno, kao i u svakom novom beauty trendu, potrebno je isprobati na svoju ruku (i lice) kako to zapravo funkcionira.

Korak po korak:

- Poprskajte sapun vodom ili vodicom za lice

- Uzmite četkicu za stiliziranje obrva i protrljajte ju po površini sapuna

- ‘Začešljajte‘ dlačice na obrvama prema gore ili u nekom drugom smjeru koji vama odgovara

- Ovisno o vašim prirodnim obrvama dodatno možete prstima ukrotiti neposlušne dlačice, ili pak, olovkom nacrtati dodatne dlačice ako je to potrebno

Neki od stilista i make-up stručnjaka preporučuju da je bolje koristiti duže zamahe četkicom prema gore. Rezultat je divlji izgled, a zgodno je što se ovom metodom čak i najgušće obrve mogu ukrotiti i dobiti uredan izgled raščupanih obrva. Obrve koje začešljate prema gore mogu biti guste i pune, a istovremeno pitome.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2022 14:41