StoryEditorOCM
ŽivotŽIVOT U HAREMU

Ispovijest žene koja je bila u haremu brunejskog princa: ‘Znala sam da sam prostitutka, a mislila sam da sam Pepeljuga‘

Piše Mozaik SD
15. siječnja 2024. - 13:37

Da sretnete na ulici Jillian Lauren, kako za ruke drži dvojicu sinova, šetajući pored supruga - pomislili bi da je riječ tek o običnoj američkoj "mami iz predgrađa", koja, eto, za obitelj dodatno privređuje pišući romane i novele. Lišene neke posebne književne vrijednosti, dodajmo.

No, činjenica je kako je Jillian daleko od obične kućanice, jer iza nje je život kojeg se ne bi posramio niti jedan (stvarno) dobar roman.

Početkom devedesetih godina prošlog stoljeća fina djevojka iz ugledne židovske obitelji - otišla je na studij u New York, nije joj trebalo dugo da shvati kako školavanje za nju nije, kako joj se više sviđa ideja "brze zarade". Bez konkretnih znanja - sve što je imala na raspolaganju je bilo njeno tijelo i izgled, jer riječ je ipak bila o jako lijepoj djevojci. Tako je postala striptizetom, kojoj se, kako to obično u romanima i biva, život okrenuo preko noći.

image

Princ Jefri, mlađi brat Brunejskog Sultaan Hassana Bolkiah

Roslan Rahman/Afp

Njene je usluge zatražio bogataš s Istoka, za dvadesetak tisuća dolara je trebala zabavljati njegove goste kroz dva tjedna. Ispalo je kako bogataš nije baš bogataš vulgaris, već je mlađi brat sultana Bruneja, tada najbogatijeg čovjeka na svijetu. Princ Jefri Bolkiah bio je poznat kao plejboj, mlada mu se amerikanka svidjela i ponudio joj je dolazak u njegov dom. Pristala je.

Danas, desetljećima poslije, svoju odluku pripisuje mladosti i neiskustvu.

No, tada je završila u haremu, među 40 drugih, jednako naivnih, žena. Palača u kojoj je živjela u biti je bila zatvor, jer svaka je djevojka morala predati svoje dokumente. Čuvala ih je naoružana straža. Nisu smjele bez kontrole koristiti telefon.

- Znala sam da sam prostitutka, ali sam o sebi željela razmišljati kao o Pepeljugi - iskrena je danas Jillian Lauren.

image

Jillian Lauren

Admedia, Inc/Ddp Usa/Profimedia/Admedia, Inc/Ddp Usa/Profimedia

Glavna prinčeva miljenica u tom periodu, a Jillian mu je služila od 1992. do 1995., bila je nekada poznata filipinska TV voditeljica Fiona. Jillian se borila također za prinčevu naklonost, pa je stekla "status" druge miljenice. Za nagradu bi ih stražari vodili u trgovačke centre koji bi bili zatvoreni za javnost, a prinčeve žene bi mogle kupovati što god žele i koliko god žele.

- Uzmi sve - rekao joj je jednom jedan od stražara, negodujući zbog njene neodlučnosti.

Kada podvuće crtu pod svoje tri godine služenja u haremu - Jillian se kući vratila bogatija za 300 tisuća eura, a ponijela je i set Tiffany ogrlica, narukvica i naušnica.

Po povratku je napisala knjigu o svojem životu u haremu, "Some Girls: My Life in a Harem"...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 07:04