StoryEditorOCM
ŽivotLJUBAVNI ČETVEROKUT

Ispovijest tridesetogodišnje žene koja se našla u ulozi ljubavnice: ‘Moja jedina krivica leži u tome da sam mu slijepo vjerovala, a on me ovako prevario‘

Piše Mozaik SD
17. listopada 2022. - 12:17

Preljub je tema o kojoj najčešće čujemo iz perspektive prevarene osobe. Međutim, kao i uvijek, postoji i druga strana medalje, odnosno priča osobe koja je pristala na odnos sa zauzetom osobom - ljubavnice ili ljubavnika, piše Žena.

Anonimna je 30-godišnjakinja iskreno opisala svoje iskustvo iz ove druge perspektive.

- Sada mi je jasno zašto neke žene pristanu biti ljubavnice. Prije sam ih osuđivala, a sada sam postala jedna od njih, započela je žena svoju priču o tome kako je bila ‘druga žena‘.

- Niti jedna žena kao djevojčica ne mašta o tome da će kada odraste biti ljubavnica koja neće doživjeti vjenčanje s čovjekom kojeg voli. Svima onima koji ne vjeruju da se u ovakav odnos ulazi slučajno i bez zlih namjera želim da nikada ne dožive ovakvo iskustvo, jer bi tada shvatili da su u krivu. Nikada nisam htjela biti ‘druga žena‘. Moja jedina krivica leži u tome da sam slijepo vjerovala, dok me on vješto lagao, pojasnila je Beograđanka R.N.

SVE JE BILO IDEALNO

- U početku je sve ličilo na idiličnu bajku. On je bio moja podrška, oslonac i zaštitnik, a ja njegova ‘srodna duša‘, kako me je često nazivao. Satima smo se gledali kao najzaljubljeniji par na svijetu, mislim da su nam na tome zavidjeli i tinejdžeri.       Bili smo slobodnog uma, srca i duha. Živjela sam u iščekivanju dana kada će potpisati papire za razvod, a po njegovim riječima bilo je samo pitanje vremena. Međutim... Ja sam bila njegova, a on ničiji, nastavila je, piše Žena.

- Ja sam bila počinitelj, ali i nemoćni sudionik u ovome svemu. Znala sam u što se upuštam. Putovali smo, izlazili, šetali, spavali i budili se zajedno. Radili smo sve što rade dvoje ljudi koji su u vezi. Bez zadrške. Uživali smo, a kada sam poželjela napustiti ovu situaciju, shvatila sam da ne mogu. Nije lako reći srcu ‘NE‘ - nastavila je.

LAŽI SU SE NIZALE

- To je ljubavni odnos u kojem je sve što je prešućeno dozvoljeno i jasno. Uloga njegove žene za mene je bila nevidljiva. Govorio mi je kako ona nije važna i da jedan papir neće utjecati na nas. Kada sam ga pitala za djecu, rekao je da su oni jedini i posljednji atomi tog braka, ali da i oni trpe i osjećaju nesklad u toj obitelji. Laži su se nizale, a ja sam vjerovala u njih - razočarano se prisjeća veze.

USLIJEDILA SU NOVA RAZOČARENJA

- Iznajmili smo stan. Na početku je to bilo naše malo ljubavno gnijezdo, a kasnije se ono pretvorilo u Danteovih devet krugova pakla. Čekala sam ga noćima, a on je uvijek imao iste izgovore. Govorio je da ga ona ucjenjuje djecom, a istina je bila drastično drugačija. Ona još uvijek nije ništa slutila, ali on je uz mene i nju imao još djevojaka - priča R.N.

NAPOKON JE DOŠAO KRAJ

- Vidjela sam ga s njegovom suprugom na vjenčanju zajedničkog prijatelja. Izgledali su sretno i držali su se za ruke. Dok sam ja planirala svoj život s njim, on je uživao u životu s njom. Objavili su da je ona u drugom stanju i tada je uslijedio naš kraj. Ono što je za mene bila ljubav, za njega je bilo samo novo, neotkriveno, drugačije i daleko od rutinskog - zaključila je za kraj.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2023 12:03