StoryEditorOCM
ŽivotPONIŽAVAJUĆA SCENA

Invalid u kolicima morao je ispuzati iz aviona, zbog objave na Instagramu sada su se oglasili i odgovorni

Piše MOZAIK SD
5. svibnja 2023. - 07:01

Irac Adrian Keogh se radovao kratkom putovanju Ryanairom.

"Planirao sam putovanje u Švedsku kako bih vidio svoju kćer Erin za njezin 14. rođendan. Priredili smo joj zabavu i željeli provesti vrijeme zajedno", ispričao je 37-godišnji muškarac za BILD.

No, komplikacije su se već pojavile u zračnoj luci Gothenburg-Landvetter.

"Po dolasku mi je rečeno da će trebati najmanje sat vremena prije nego što dobiju dizalo na raspolaganju da mi pomogne izaći iz aviona", piše Adrian u objavi na Instagramu kako bi ukazao na komplikacije koje se događaju na putovanjima osobama koje koriste invalidska kolica.

Kako je Adrian morao na wc, sat vremena čekanja nije mu nikako bila prihvatljiva opcija. Tada je kabinsko osoblje navodno reklo Keoghu da "može ispuzati iz aviona, ako ne želi čekati".

Irac je ustvrdio kako to nije bio prvi put da je bio prisiljen ispuzati iz aviona.

"Prije tri godine nešto slično dogodilo mi se s British Airwaysom. I tamo sam imao problema s izlaskom", prisjeća se Keogh.

Zbog objave Adriana na Instagramu, oglasili su se i odgovorni iz zračne luke Landvetter.

"Žalimo zbog vašeg iskustva. Zbog nekih kašnjenja, više aviona je sletjelo otprilike u isto vrijeme kada i vaš let. Bilo je više slučajeva u kojima smo trebali pomoći putnicima, te smo to rješavali po redu", stoji u komentaru ispod Keoghove objave na društvenim mrežama.

BILD je o slučaju uputio upit zrakoplovnoj tvrtci.

"Pomoć u invalidskim kolicima u zračnoj luci Landvetter upravlja treća strana - a ne Ryanair. Žao nam je što zračna luka Landvetter nije pružila posebnu pomoć ovom putniku po dolasku, u kontaktu smo sa zračnom lukom kako bismo osigurali da se to ne ponovi", rekao je Ryanair u odgovoru.

Prije osam godina Keogh je doživio nesreću na radu na gradilištu.

"Bio sam zarobljen u odvodu, od tada imam ozljedu leđne moždine i koristim invalidska kolica." 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 12:30