StoryEditor
Životprijatelji životinja

Ingrid Divković i Luka Budak iz showa ‘Brak na prvu‘: Ne izbacujte svoje pse i mačke na ulicu jer odlazite na godišnji odmor

27. srpnja 2020. - 09:15
Foto: Prijatelji životinja

Prijatelji životinja priopćili su da su Ingrid Divković i Luka Budak, par koji je pronašao ljubav zahvaljujući popularnom showu 'Brak na prvu', posjetili Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu kako bi pozvali sve na udomljavanje životinja umjesto da ih kupuju.

Nastavak je to njihova angažmana kroz kampanju 'Obitelj na more, a pas na ulicu?!', koju udruga Prijatelji životinja provodi već 18 godina, u sklopu koje su na vizualima jumbo plakata poručili: "Ljubav na prvu pronađi u skloništu!”.

Ingrid kaže da joj je ova kampanja "ukrala srce, ali i zdrav razum” i da je ovo prvo od pet skloništa koje će ona i Luka posjetiti: - Obećavamo vam da nećemo ostati samo nasmiješena lica s vaših plakata, već doživotni ratnici ljubavi u ovoj nepravednoj ‘borbi’ između životinje i nesavjesnog čovjeka".

Hiperemotivna Ingrid priznaje da je jako pogađa zanemarivanje i napuštanje životinja i činjenica da u našem društvu još uvijek postoje ljudi koji zbog odlaska na godišnji odmor ili bilo kojeg drugog razloga napuštaju svojeg kućnog ljubimca:

- U potpunosti izgubim zdrav razum svaki put kada svjedočim da još uvijek živimo u svijetu u kojemu se bez imalo grižnje savjesti ostavljaju, zanemaruju, zlostavljaju ili kupuju ta divna četveronožna stvorenja koja nam bezgranično vjeruju i koja ne zaslužuju biti odbačena i čekati u kavezima neke nove ljude kojima bi ponovno trebali bezuvjetno vjerovati.

Luka Budak, koji je sve raznježio maženjem s macama Nixom i Klarom tijekom fotografiranja za jumbo plakate, osobito je osjetljiv na napuštene i zanemarene mačke.

- Nije tajna da volim mačke, ali kao veterinarski tehničar u duši gajim jednaku ljubav prema svim vrstama životinja. Velik broj neželjenih štenaca i mačića završava tragično pa je kastracija nužan dio odgovorne brige za životinju, poručio je Luka, čija je udomljena maca Mrma kastrirana i uživa u toplini doma te Lukinoj ljubavi i pažnji. Dodao je da kao skrbnik udomljene mačke "sa sigurnošću tvrdi da te životinje daju najviše ljubavi” i: "Zato vrijedi zapamtiti, a još važnije djelovati: Ne napuštaj, ne kupuj, udomi!”

Dirnuti sudbinama napuštenih i neželjenih životinja, Ingrid i Luka apeliraju na sve da posjete skloništa i udruge gdje ih čeka bezuvjetna ljubav pasa i mačaka koji traže svoj dom. Popis skloništa za životinje i više informacija o tome kako udomiti napuštenu životinju može se saznati na službenoj stranici Prijatelji životinja

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

15. siječanj 2021 14:58