StoryEditorOCM
ŽivotEURIĆI

Inflacija utječe i na seksualni život: Austrijanci ogorčeni velikim poskupljenjem kondoma i pilula

Piše MOZAIK SD
22. prosinca 2023. - 21:08

Statistički zavod Austrije redovito prati cijene i obavještava građane koliko je sve poskupilo, a rijetko i koliko je što pojeftinilo.  U posljednjem izvješću je uz obavezne stavke hrane, "prometnog sektora", "stanovanja, vode, energije"..., pažnju privukao rast cijena koje direktno utječu na ljubavni život Austrijanaca.

Naime, izračunato je da su cijene kontracepcijskih sredstvava poput pilule porasle za 17,2 posto u odnosu na studeni 2022., dok su kondomi koštali 10,3 posto više nego prije godinu dana. Austrijanci su ogorčeni poskupljenjima.

Prošle godine je u Hrvatskoj izvršeno istraživanje: više od 65 % sudionika smatralo je da bi besplatna sredstva za kontracepciju smanjila broj neželjenih trudnoća i spolno prenosivih bolesti, dok gotovo svi smatraju da je zdravstveni odgoj potreban u školama. Mnogi smatraju da su cijene u Hrvatskoj kontracepcijskih sredstava prevelike, te je to jedan od razloga zašto dolazi do neželjenih trudnoća. Ako se cijene povećaju, situacija će biti još lošija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 23:43