StoryEditorOCM
ŽivotNESRETNA U POŽUDI

‘Imam 62 godine, sretno sam udana, ali nikad nisam doživjela orgazam!‘Evo što stručnjakinja savjetuje, od kud krenuti

Piše MOZAIK SD
29. svibnja 2023. - 15:06

Draga Jane,

Imam 62 godine i u sretnom sam braku 41 godinu. Moj je brak ispunjen mnogim prekrasnim iskustvima i smatram se sretnom što sam i danas zaljubljena u svog supruga kao što sam bila kad smo se upoznali.

Čak je i intimna strana našeg odnosa ostala dosljedna tijekom godina.

Ali... nikad nisam doživjela pravi orgazam. Znam da seks nije samo u tom klimaktičnom trenutku, ali ne mogu a da se ne osjećam kao da nešto propuštam?

Kako starim, naučiola sam cijeniti stvari koje imam u životu, a ne žaliti za onim što mi nedostaje pa se čini glupim da to uopće spominjem. Pogotovo s obzirom na to da - nakon 41 godine - ne bih ni znala kako se obratiti na tu temu sa svojim mužem.

Možda sam ja samo jedan od onih koji ne mogu doživjeti taj osjećaj? Trebam li jednostavno odustati bez pokušaja... ili je vrijedno baciti potencijalnu bombu u svoj brak zbog nečega za što zapravo ne znam da mi nedostaje?, napisala je 62-godišnjakinja, objavio je Daily mail.

image
/Shutterstock

Draga ‘Nesretnice u požudi‘,

Sviđa mi se pozitivnost koju pokazuješ i što si još uvijek znatiželjna hoćeš li imati veliko O, odgovara autorica međunarodnih bestselera ‘Dear Jane‘  u svojoj tjednoj kolumni.

Niste rekli jeste li sposobni sami doživjeti orgazam, a ja bih sugerirala da je to mjesto od kud treba početi. Upoznajte  svoje erogene zone. Ako ne masturbirate, sada je vrijeme da počnete.

Saznajte što vam pričinjava zadovoljstvo, prije nego što to podijelite sa svojim mužem. Postoje i lijekovi koji mogu pomoći ženama koje ne mogu doživjeti orgazam.

Neki antidepresivi poput Wellbutrina mogu biti učinkoviti, kao i krema za topikalnu primjenu, poznata kao ‘Scream Cream. Konačno, razmislite o odlasku kod profesionalnog seksualnog terapeuta. Ako ne upali, sjetite se da je s vama sve u redu - i da niste sami. Zdrav i sretan seksualni život može biti prekrasan dio dugotrajne veze, no možda je zajednička intimnost važnija od orgazma.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 12:26