StoryEditor
ŽivotU DOMU OBITELJI PULJAK

Iako se obiteljsko gnijezdo splitskog para osipa, ostaju vjerni opuštajućem ritualu: Ivica i Marijana otkrili u kojem su 'filmu' i zbog čega se bude u sitne noćne sate

Piše Milena Budimir
16. studenog 2019. - 13:01

Tehnologiji hvala, postoje momenti u danu kada nam ona donosi mir. Ili smijeh. Ponekad izmami i suzu. Govorimo o televizijskom programu, o ponudi, o filmovima, bilo dokumentarnim, bilo igranim, pa nas je zanimalo što Marijana i Ivica Puljak u vremenu dokolice vole promatrati na malome ekranu, ako uopće.

Zanimalo nas je i "ratuje" li se u njihovom dnevnom boravku oko daljinskog upravljača. Otvorili su nam vrata svojeg doma i malo smo pročavrljali na tu, svima dragu, temu.

– Omiljena serija cijele obitelji je "Teorija velikoga praska" (Big Bang Theory) i redovito je gledamo, čak i sad kad se ponavlja po četvrti, peti put – smije sa Marijana.

– Volimo humorističke serije, opuštaju nas nakon napornog dana, a ova nam je apsolutni hit – dodaje Ivica.

Zgode i nezgode Sheldona i genijalne ekipe okupljaju inače cijelu obitelj, a u Puljkovu obiteljskom gnijezdu ih je donedavno bilo petero. Dvoje starijih je "odlepršalo" na studij u Zagreb, ali kada se vrate kući praznicima ili slobodnim danima – ne propuštaju omiljeni obiteljski ritual.

Bazinga!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Big Bang Theory (@thebig_bangtheory) on

Kvizovi, NBA, Dnevnik...

– Osim "Teorije" pratimo sad novu zabavnu seriju "Silicon Valley", priča je to o životu u Silicijskoj dolini i svim ovim tehnološkim geekovima, start up sceni, rastu i propadanju firmi – veli nam mama Marijana.

Na "državnoj dalekovidnici" tata Ivica redovito prati kviz show "Potjera", no tu je pomalo usamljen, ostatak obitelji ne prati tu kviz igru redovito.

– Ranije bi pratila jutarnji program "Dobro jutro, Hrvatska", u zadnje vrijeme više ne – priznaje nam Marijana.

– Pogledamo zajedno "Otvoreno", kad nam je tema interesantna, a pratimo i Dnevnike po svim TV kućama kad smo doma – sa smijehom dodaje Ivica.

Najmlađa im kći Iva je košarkašica, luda za sportom, a pogotovo s NBA-om, obiteljska je tajna kako se tata Ivica i Iva bude i u dva i u tri ujutro – samo kako ne bi propustili utakmicu. Od navijanja se, ponekad, ni ostatku obitelji ne da spavati.

– Djeca gledaju i serije po Netflixu, a svi skupa volimo pogledati dobar film po HBO ili drugim programima. Kokice i nas pet na dva kauča pod dekicama, to nam je omiljena zabava – raznježeno će Marijana, pa priznaje:

– Osim što me svi zezaju da ja zaspem već 15 minuta nakon početka filma. A meni nema ništa draže nego zaspati na kauču ispred TV-a.

Osim košarkaških utakmica i filmova jedan nas ritual obitelji Puljak vraća na početak ove priče:

– Odmor mi je kad dođem doma kasno - obavezno potražiti "Big Bang Theory", vratiti je natrag na početak i pogledati prije spavanja. To nam je postao pravi ritual sad kad smo doma sami Ivica, Iva i ja – veli Marijana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Big Bang Theory (@thebig_bangtheory) on

Svađe oko “daljinskog” nema, slože se u trenu što gledati, a što ne, kako je i red.

Zima polako uplovljava u naš kraj, vade se dekice, pali se grijanje, noć dolazi rano, pa je obitelj oko televizora postala ekvivalentom nekadašnjim familijama oko komina.

#MARIJANA PULJAK#IVICA PULJAK#OMILJENA SERIJA#BIG BANG THEORY

Izdvojeno

07. srpanj 2020 22:09