StoryEditor
ŽivotNATEGNUTI ODNOSI

HRT se opet želi riješiti Hrvoja Zovka zbog navodnog ‘deranja i lupanja o stol‘, novinar komentira za Slobodnu: Ovo je nastavak zlostavljanja mene i moje obitelji!

22. veljače 2021. - 14:34
Hrvoje Zovko pravomoćnom presudom vraćen je na posao, no glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić sada mu priprema novi otkazDarko Tomaš/Cropix

Hrvatska radiotelevizija prošle je godine nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Zagrebu izgubila spor koji je pokrenula protiv novinara Hrvoja Zovka, u kojemu je, zbog njegovih izjava o postojanju cenzure na HRT-u, tražila odštetu.

Zovko se kasnije na temelju pravomoćne presude vratio na posao, međutim glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić sada mu priprema novi otkaz, doznaje Index.

Zovku se opet zamjera neugodno ponašanje prema jednoj zaposlenici te ga se, temeljem anonimne prijave, optužuje da se tijekom 2017. i 2018. godine neprimjereno ponašao prema jednoj novinarki HRT-a, da je dizao glas i da se verbalno iživljavao.

Slijedom toga ravnatelj Bačić dao mu je tjedan dana da se pismeno očituje o optužbama, prije nego što mu se uruči otkaz.

Optužbe su vrlo slične onima iz 2018. godine, za koje je sud već utvrdio da nisu osnovane, kada je novinar došao u sukob s urednicom IMS-a Katarinom Perišom Čakarun.

Mislio sam da će stati...

Zovku se tako od strane HRT-a opet zamjera agresivno ponašanje, deranje, lupanje o stol, unošenje u lice.

S HRT-a nam kažu da ne mogu dati više detalja o ovom slučaju, jer ne komentiraju radno-pravne odnose svojih zaposlenika.

Cijeli slučaj kratko nam je komentirao Hrvoje Zovko.

- Ovo je nastavak zlostavljanja mene i moje obitelji koje traje od 2018. Mislio sam da će to stati nakon pravomoćne presude kojom sam vraćen na posao i kojom je dokazano da je moj otkaz bio nezakonit, a optužbe neistinite.

No očito se ovo maltretiranje nastavlja. Ja ih se ne bojim i ovaj put ću dodati kako je riječ o neistinama - najavljuje novinar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. srpanj 2021 20:58