StoryEditorOCM
ŽivotNATEGNUTI ODNOSI

HRT se opet želi riješiti Hrvoja Zovka zbog navodnog ‘deranja i lupanja o stol‘, novinar komentira za Slobodnu: Ovo je nastavak zlostavljanja mene i moje obitelji!

22. veljače 2021. - 14:34
Hrvoje Zovko pravomoćnom presudom vraćen je na posao, no glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić sada mu priprema novi otkazDarko Tomaš/Cropix

Hrvatska radiotelevizija prošle je godine nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Zagrebu izgubila spor koji je pokrenula protiv novinara Hrvoja Zovka, u kojemu je, zbog njegovih izjava o postojanju cenzure na HRT-u, tražila odštetu.

Zovko se kasnije na temelju pravomoćne presude vratio na posao, međutim glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić sada mu priprema novi otkaz, doznaje Index.

Zovku se opet zamjera neugodno ponašanje prema jednoj zaposlenici te ga se, temeljem anonimne prijave, optužuje da se tijekom 2017. i 2018. godine neprimjereno ponašao prema jednoj novinarki HRT-a, da je dizao glas i da se verbalno iživljavao.

Slijedom toga ravnatelj Bačić dao mu je tjedan dana da se pismeno očituje o optužbama, prije nego što mu se uruči otkaz.

Optužbe su vrlo slične onima ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 18:40