StoryEditorOCM
Životiznenađena i ona

HRT-ovka Ljiljana Saucha više ne vodi ‘Vijesti iz kulture‘, o svemu je obaviještena u petak iza 15 sati: Rečeno mi je da trebaju nova i mlada lica

21. rujna 2020. - 23:12

Poznata HRT-ova urednica i novinarka Ljiljana Saucha više neće voditi 'Vijesti iz kulture'.

-Iskusnoj urednici i voditeljici Vijesti iz kulture HRT-a rečeno je da više ne ide u studio pred kamere jer trebaju mlađa lica. Koji užas od televizije - napisao je na društvenoj mreži Facebook u večernjim satima ponedjeljka Eugen Jakovčić iz Documente.

Ubrzo smo je kontaktirali.

-Obaviještena sam o svemu prošli petak u 15.05! Urednica redakcije me nazvala i prenijela poruku da od kada kreće nova shema trebaju na ekranu nova, mlada lica. Tu je poruku ona pak dobila od Katarine Periša Čakarun!!! - kazala nam je.

-To se zove diskriminacija. 1. Članak Zakona o suzbijanju diskriminacije govori o tome. I kažnjivo je. Sindikat tome služi. Neka se javi - reagirala je svojoj objavom ubrzo i Maja Sever.

Prije nekih sat vremena na Facebooku cjelokupnu situaciju dodatno je komentirala legendarna voditeljica.

-Sve ok! Ne kukam samo informiram!!!! Neće svijet stati što nisam na ekranu, samo hoću obavijestiti što se dogodilo!!! - objasnila je.

Iako je rasprava u jednom trenu krenula u smjeru u kojem se raspravlja o tome kako je poznata voditeljica zapravo pred mirovinom, i da je to jedan jedini razlog ovakvog razvoja situacije pokazalo se da tome ipak nije tako.

-Ne, nisam još stigla do 65! Do mirovine imam još 14 mjeseci, dodala je Saucha.

Pitali smo je i koji je njen sljedeći potez, je li razmišljala o kakvim pravnim postupcima?

-Kao da će se nešto riješiti - zaključila je Sauha.

Ljiljana Saucha diplomirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Bila je novinarka Poleta i suradnica RZ-a od 1979. Vodila je serije Programa za djecu Moja ulica, Nedjeljno prije podne za djecu, Ljiljana i ostali, zatim radila u razmjeni domaćeg programa te kao novinarka u Zagrebačkoj panorami.

U Mozaičnom programu od 1984. godine novinarka je voditeljica i jedna od urednica (Dobro jutro, Hrvatska, Dobar dan, Hrvatska zemlja i ljudi, Hrvatska danas).

Bila je prva voditeljica hrvatskoga lota 1989. u emisiji Fortuna, voditeljica TV aukcije. U programu Za slobodu 1991. uređivala jevijesti, podnevni i večernji dnevnik. Uređivala je i vodila središnji Dnevnik 2000, a zatim gotovo sve dnevnike i vijesti. Od 2011. godine u redakciji je kulture.

Od HRT-a se tek očekuje očitovanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2023 16:48