StoryEditorOCM
ŽivotDOČEK NOVE 2024.

Grašo, Aca Lukas, Doris, Brena, Vojko i Merlin... Znamo gdje najveće hrvatske i regionalne zvijezde nastupaju za Novu!

Piše Vanesa Tenžera
13. listopada 2023. - 11:22

Novogodišnja groznica još uvijek nije nastupila u Dalmaciji - vjerojatno i ona čeka da se koji stupanj spusti pa da dođe i njezin red da se popne na pozornicu. No već je sad poznato i tko bi se još na pozornice gradova trebao popeti 31. prosinca, u kojima organizacija dočeka u skladu s vremenom prelazi početne faze i dobiva jasne obrise nadolazećeg slavlja, i ne, nekome na sreću, drugom na nesreću, jedna od njih nije Aleksandra Prijović.

Doris Dragović i Grše u Splitu

Premda još nije konačno potvrđeno, zanimljiv spoj glazbenih žanrova izmiješat će se u ušima Splićana za Silvestrovo. U tvrtki Žnjan, organizatoru manifestacije, još su oprezni s potvrdama jer čekaju potpis ugovora kako bi javnosti obznanili vijest isto kao i Gradu Splitu i TZ. Ako se obistine najave, Dalmatinski portal, bit će zanimljivo vidjeti kakvu će atmosferu spoj  tvrdokornog Gršinog repa i glazbena ikona Dalmacije, Doris Dragović, proizvesti.  Jedno je sigurno - ukoliko se dogodi, bit će za pamćenje.

image

Petar Grašo

Paun Paunović/Cropix

Petar Grašo u Poreču

Porečane će u  2024. godinu svojim hitovima uvesti jedna od najvećih zvijezda hrvatske scene – Petar Grašo. Uz taktove njegovih najpoznatijih pjesama poput „Ako te pitaju“, „92“, „Voli me“ i brojne druge, Poreč je svoje mjesto na ljestvici najpoželjnijih novogodišnjih destinacija u Hrvatskoj osigurao.

Osim tradicionalnog velikog dočeka na Trgu slobode uz Petra Grašu, na Trgu Matije Gupca održat će se paralelni funky doček  za najmlađe, a tu je i već tradicionalna repriza dočeka.

Gibonni u Rijeci

Na riječkom Korzu pjevačka legenda Zlatan Stipišić Gibonni ispratiti će Riječane u 2024. godinu, a Splićaninu ovo neće biti prvi doček u Rijeci. Uz pjevača poznatog po svom jedinstvenom spoju rocka i popa u koji su utkani elementi dalmatinske glazbene tradicije, za očekivati je da će se na pozornici Korza naći još koje ime, no o njima se u ovom trenutku još uvijek može samo nagađati.

image

Gibonni

Željko Puhovski/Cropix

Vojko V i Indira Forza u Puli

Ukoliko niste u najboljoj fizičkoj spremi, potražite alternativu, ili već sad krenite sa treninzima kondicije, jer u Puli će za Silvestrovo sve prštati od energije. Dva najveća domaća zabavljača i neponovljivi showmani - Indira Levak i Vojko V zadati će domaći zadatak svim drugim izvođačima, jer kad je riječ o stvaranju lude, pomalo manične i nezaboravne plesne atmosfere, malo tko im parira.

Zdravko Čolić i Dino Merlin u Dubrovniku

U ritmu Čolićevih najpoznatijih balada odljuljati će se grad Dubrovnik u 2024. godinu, čineći ovaj novogodišnji doček na Stradunu jednim od najromantičnijih u regiji. Dok će publika u Puli energično skakati uz Vojkove hitove, Dubrovnik će pjevati stihove pjesama "Ti si mi u krvi", "Noć mi te duguje" i brojne druge. Dan prije Dubrovčane će zabavljati jedna međunarodna zvijezda čije ime još ne otkrivaju.

Koncert Zdravka Čolića u Silvestarskoj noći na Stradunu Grad Dubrovnik stajat će  navodno vrtoglavih 130 000 eura. To Čolićev koncert stavlja na sam vrh kad je riječ o iznosu kojeg će Grad Dubrovnik platiti jednom pjevaču za koncert u novogodišnjoj noći a to je ujedno i najveći iznos koji je dosad isplaćen za takav koncert u Hrvatskoj, naglašava Dubrovnikpress.

image
Goran Šebelić/Cropix

Kad smo već kod Dubrovnika u hotelu Rixos Premium nastupa Dino Merlin za najluđu noć u godini. Cijena nije baš sitnica- paket stol za dvije osobe sa tri noćenja u hotelu iznosi čak 1550 eura.

Dubioza Kolektiv u Rovinju

Sarajevski glazbeni sastav koji u svom glazbenom stvaralaštvu sljubljuje punk s reggaeom, a koketira i s još mnogo drugih glazbenih žanrova nastupiti će za Novu godinu u Rovinju, i tako zasigurno ostaviti u sjećanju Rovinježima doček 2024. kao jednu od najluđih noći koje grad pamti.

Ivan Sikirić Ićo i Jole u Zadru

Grad Zadar za ovaj je novogodišnji doček pripremio dva programa i dva izvrsna izvođača - Ivan Sikirić Ićo i grupa Rockatansky na Narodnom trgu, dok će na adventskoj pozornici na Trgu Petra Zoranića publiku zabavljati uvijek karizmatičan i veseo Jole i grupa Kanella.

image

Jole

Vojko Bašić/Cropix

Ni susjedi nisu časili časa, pa su se regionalni epicentri dobrog provoda još ovog ljeta latili posla i uronili u organiziranje dočeka 2024. Ako još niste odlučili kojim ćete znanim, ili neznanim ulicama i trgovima otkoračati u Novu godinu, opcija za slavlje ima u izobilju.

U Beogradu Miroslav Ilić, Aca Lukas...

Ukoliko ste obožavatelji narodne muzike i turbo folka, plakat ćete od muke koliko i od sreće, jer odabir pjevača koji će vas u Novu godinu uvesti, bit će sve, osim lak. Beograd je regionalno žarište noćnog provoda, pa novogodišnje slavlje možete isplanirati na splavovima, u noćnim klubovima, ali i u hotelima. Ipak, za taj će glazbeni užitak trebati izdvojiti nešto novca.

U event centru Kopernikus 610 doček Nove godine 2024 biti će zaista nezaboravno iskustvo, bogata novogodišnja ponuda hrane i pića, glamurozan ambijent i muzički program za koji su zaduženi legendarni Aca Lukas i  Sanja Vučić. Cijene po osobi kreću se od 170 eura, pa sve do 250.

image

Aca Lukas

Screenshot Sd/

Miroslav Ilić, u hotelu Jugoslavija osim Nove godine, proslaviti će i svoj glazbeni, zlatni jubilej - 50 godina brilijantne karijere stoga nema sumnje da će to biti Novogodišnja noć rezervirana za prave boeme i ljubitelje narodne muzike, a za ovaj će doček trebati izdvojiti 100 eura.

Bajaga i Instruktori u Tuzli

Kultni Bajaga i Instruktori Tuzlake će uvesti u novu, 2024. godinu na gradskom Trgu slobode. Tradicionalna manifestacija "Zima u Tuzli", koja u prosincu i siječnju krasi Tuzlu brojnim sadržajima, kućicama na Trgu slobode, prazničnim dekoracijama u cijelom gradu, zabavnim i muzičkim programima i animacijama za djecu, kao i Klizalište "Panonika", samo su neki od razloga zašto bi Novu godinu mogli dočekati u Tuzli.

image

Bajaga

Lucija Očko/Cropix

Lepa Brena u Baru

Jedna od najpopularnijih pjevačica na području bivše Jugoslavije i nekadašnja seks ikona, Lepa Brena, uvest će Barane i goste grada u Novu, 2024. godinu.  Publika će imati priliku uživati ​​u hitovima koje vole sve generacije, od "Jugoslovenke" pa sve do najnovijih hitova poput "Boliš i ne prolaziš".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 05:13