StoryEditorOCM
ŽivotSPAŠAVA ŽIVOT

Glumica Elizabeth Banks zamalo umrla dok je snimala novi film, sada svima govori: ‘Obavezno morate naučiti ovo‘

Piše SCENA SD
31. srpnja 2024. - 11:52

Glumica Elizabeth Banks zamalo je umrla tijekom snimanja novog filma. "Gušila sam se", otkrila je 50-godišnja glumica u emisiji "Good Morning America", objašnjavajući da se zastrašujuće iskušenje dogodilo kada je bila sama u svojoj prikolici tijekom pauze od snimanja. Glumica je uživala u obroku kada joj je "mali zeleni grašak" zapeo u grlu.

image

Elizabeth Banks

Valerie Macon/Afp

"Otvorila sam vrata i nisam mogla stvoriti nikakvu buku, bila sam jako uplašena", rekla je zvijezda "Pitch Perfecta", prije nego što je priznala: "Bilo je zastrašujuće." Srećom, tada joj je prišao član glumačke ekipe i pitao je guši li se. Ljubazni kolega ju je zatim spasio Heimlichovim stiskom. U ovoj tehnici prve pomoći pojedinac mora pritisnuti trbuh osobe koja se guši kako bi izbacio predmet koji blokira dišne putove. "Morao je to učiniti dva puta", rekla je, dodajući: "Zove se Julius. On je moj anđeo čuvar. Julius, volim te."

image

Elizabeth Banks

Michael Tran/Afp

Zvijezda je dodala da joj je Julius, čije prezime nije otkrila, "spasio život", pa želi potaknuti ljude da nauče kako izvoditi Heimlichov stisak. "Pobrini se da znaš kako to učiniti", inzistirala je. "Razgovarajte sa svojim prijateljima i obitelji o tome." Elizabeth je rekla da postoji mnogo zabluda o metodi, uključujući i to da su neki ljudi "zabrinuti" da će nekome puknuti rebro tijekom hvatanja. "Oni umiru, pa slomite rebro ako morate. Preživjeli bi s napuknutim rebrom. Doslovno nisam mogla disati i bilo je vrlo zastrašujuće", zaključila je, potičući sve da nauče o tehnikama prve pomoći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. rujan 2024 01:49