StoryEditorOCM
ŽivotZATRAŽENO SUĐENJE

Francuski tužitelji žele da se Gerardu Depardieuu sudi za ‘silovanje mlade glumice u njegovom pariškom domu‘

Piše MOZAIK SD
22. kolovoza 2024. - 20:42

Francuski glumac Gérard Depardie (75) ima pravnih problema. Ured pariškog tužitelja zatražio je 14. kolovoza suđenje glumca zbog silovanja i seksualnog napada na glumicu Charlotte Arnould, piše Parish Match , potvrđujući informacije BFMTV-a.

Glumac je optužen 16. prosinca 2020. nakon pritužbe glumice koja ga optužuje za dva silovanja počinjena 7. i 13. kolovoza 2018. u domu zvijezde koji se nalazi uParizu. Sada je na istražnom sucu zaduženom za ovaj slučaj da naloži suđenje ili ne.

image

Gerard Depardieu

Tiziana Fabi/Afp

Glumac, kojeg druge žene optužuju za seksualno nasilje, osporava optužbe. "Nikada, nikada, nisam zlostavljao ženu", rekao je u listopadu 2023. za "Le Figaro", misleći na optužbe Charlotte Arnould.

Glumica, koja sada ima 28 godina, "prvotno je podnijela žalbu žandarmeriji u Bouches-du-Rhôneu u kolovozu 2018., a zatim je ured tužitelja u Aix-en-Provenceu prepustio nadležnost uredu pariškog tužitelja, koji ima teritorijalnu nadležnost", rekao se ured pariškog tužitelja.

image

Gerard Depardieu

Anne-christine Poujoulat/Afp

Na kraju istrage koju je proveo 3. okrug pravosudne policije, postupak je u lipnju 2019. prekinut, dodano je.

Charlotte Arnould je onda 10. ožujka 2020. u Parizu podnijela žalbu. "Nakon ponovnog ispitivanja postupka, pariško tužiteljstvo zatražilo je 31. srpnja 2020. otvaranje sudske istrage za silovanje", priopćilo je državno odvjetništvo, piše Hollywood Reporter,

Osim toga, Gérardu Depardieuu sudit će se pred pariškim kaznenim sudom u listopadu za seksualne napade počinjene na dvije žene tijekom snimanja filma Jeana Beckera "Zelene kapke" 2021. godine.

Carine Durrieu-Diebolt, odvjetnica gospođe Arnould, rekla je da je zahtjev za suđenje "rezultat duge istrage koja je omogućila prikupljanje dokaza koji potvrđuju riječi moje klijentice".

Gospođa Durrieu-Diebolt je dodala: "Za nju je to ogroman korak naprijed pun nade, dok čeka nalog istražnog suca koji će zatvoriti istragu."

Pritužba gđe Arnoud prvotno je odbačena, ali je ponovno otvorena kada su se pojavili daljnji dokazi.

image

Gerard Depardieu

Valery Hache/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. rujan 2024 17:11