StoryEditor
Životima i naših

FIFA slavi Valentinovo uz ljubavne priče koje su se rodile na tribinama, i dvoje Hrvata je među parovima koje ni veliki derbiji ne mogu razdvojiti

Piše Robert Radica
14. veljače 2020. - 19:40
ilustracija/Shutterstock

Valentinovo je i štogod mislili o tom blagdanu koji se proslavlja diljem svijeta nema onog koji je ravnodušan kada je u pitanju ovaj praznik zaljubljenih. Možda vas "bode u oči" jer nema društvene mreže ili iole neke veće organizacije koja nije dala svoj obol u proslavi ljubavi.

Ne zaostaje u tome niti FIFA koja je na svom Twitteru objavila kratki video kako se iz ljubavi prema nogometu rađaju i prave velike ljubavi. Ništa neočekivano dodali bismo, na tribinama se ispoljavaju jake emocije, strastvene, a kad iskrice počnu frcati, leptirići u stomaku naprave svoje, ta ljubav i vjernost se prenese s tribina u život. Da se razumijemo, ne mijenjaju se klupske boje, to ne nikako. Ali ta strast navijanja se stopi u nešto više.

A među tri takve priče svoje su mjesto pronašli i Hrvati Anita i Nikola. Anita je navijačica Arsenala, a Nikola Manchester Uniteda

- Čak smo preživjeli i kada je Manchester savladao Arsenal 8:2, a to je bilo posebno teško za mene - rekla je Anita.

Zajedno su ispratili 23 derbija, a prije posljednjeg Nikola je zaprosio Anitu. I ako netko misli da je lako nakon onog rezultata ostati zajedno, taj sigurno nije bio na tribinama niti navijao za svoj klub, onako iskreno.

Pablo i Teresa iz Meksika upoznali su se na međunarodnom turniru u Argentini. Nakon što su se vratili kući počeli su razgovarati o zajedničkom projektu. Zajedno su zahvaljujući nogometu proveli mnogo lijepih trenutaka, a Pablo je nakon nekog vremena odlučio zaprositi Teresu.

Igor i Paula upoznali su se 2011. godine na gostovanju Flamenga kod Bahije u Salvadoru, a nakon što su se vratili u Rio de Janeiro rodila se ljubav. Igor je zaprosio Paulu prošle godine tijekom finalne utakmice Svjetskog klupskog prvenstva između Flamenga i Liverpoola.

Tako je to, navijači imaju uvijek prave priče. Sladunjavo? Svakako, ali na ovaj dan onaj koga ne ponesu neke emocije taj mjesto srca ima – kamen.

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 14:21