StoryEditor
ŽivotPREMIJERA NA PORTALU

Feđine Splićanke nisu samo manekenke: Beograd će upoznati radnice, patnice, prosvjednice, pobjednice; Pogledajte prije drugih prasak ljepote života pod Marjanom

27. lipnja 2019. - 22:01
fedja00

Točno u 20 sati u Ustanovi kulture “Stari grad” izložbom Feđe Klarića otvorit će se “Dani splitske kulture u Beogradu”, a iznimnu galeriju fotografija koja, puno više od bilo kojih riječi koje bi se mogle izreći, oslikava pravi pravcati ženski život u dalmatinskoj metropoli žure vidjeti brojni uglednici i znatiželjnici, beogradski Splićani i više od toga.

Ona je poznata splitska skladateljica, 1971. je bila Miss Bačvica, a atmosfera u kojoj je pozirala Feđi više se nikad neće ponoviti; S drugim Splićankama odlazi u Beograd, evo i zašto

Ususret kulturnom događaju koji je izazvao veliku pažnju portal "Slobodne Dalmacije" donosi umjetnički postav koji impresionira svakim svojim kadrom.

Feđa Klarić otvara 'Splitske dane' u centru Beograda; Rođena Splićanka s BG adresom puca od ponosa: Pogledajte kako su nas najavili u srcu grada. Trči plakat koliki je!

Jer suprotno uvriježenom mišljenju kako se u Splitu, kad se snimaju žene, snimaju mahom misice i ljepotice, Feđa je u Beograd donio prasak splitske ženske snage koja baš svime ostavlja "debeli" dojam.

I onda kad se sunča i kad pozira, i kad radi, ljubi i protestira. I u miru umirovljeničkih dana zbraja punte i zadovoljna je.

Snimljene kroz više dekada, Splićanke su na ovim fotografijama utjelovile sve ono što život u ovom gradu i jest, vječna borba i nadmetanje, prilagođavanje i protivljenje, rad i gušt, vječni teatar i ponos iznad svega.

Uživajte u izložbi.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. studeni 2020 00:45