StoryEditor
ŽivotDOSJEI X

FBI objavio tajne dokumente o posjetima izvanzemaljaca

Piše PSD.
11. travnja 2011. - 23:51
Američki FBI na svojoj je web stranici pod nazivom “The Vault” objavio tisuće dokumenata o izvanzemaljcima, a naročitu pozornost svjetskih medija izazvao je dopis iz 1950. godine, koji se odnosi na grad Roswell.


Taj grad u Novom Meksiku bio je, naime, u središtu pozornosti svih ufologa od 2. srpnja 1947. godine, kada je objavljena vijest o padu letećih tanjura u blizini vojne baze.

Na svojoj novoj stranici FBI je objavio memorandum u kojem agent Guy Hottel 22. ožujka 1950. godine piše direktoru biroa Edgaru Hooveru kako su u Novom Meksiku otkrivena tri tzv. leteća tanjura.

Agent se poziva na izjavu istražitelja američkog zrakoplovstva, prenosi “Daily Mail”.

- Letjelice su kružnog oblika, a središnji dio je uzdignut. Promjer letjelica je oko 15 metara, a u njima su bila tri tijela koja su nalikovala ljudskima, ali su bila osjetno niža, otprilike oko 90 centimetara - naveo je agent Hottel.

Agent je napisao i kako su neobična bića imala sličnu odjeću metalik boje koja je bila fino obrađena, a podsjećala je na odore probnih pilota. Hottel navodi kako je istražitelj zračnih snaga SAD-a svoje iskustvo ispričao još jednom specijalnom agentu, ali je FBI cenzurirao sva imena iz ovog slučaja.

U objavljenim dokumentima stoji i kako su se neobične letjelice, najverojatnije, srušile zbog moćnih radarskih postrojenja, koje je vlada postavila u tom području.

Vjerovalo se, naime, da su radari omeli kontrolne uređaje letjelica kojoma su upravljali neobični gosti. Tijela izvanzemaljaca su, kako se navodi, pronađena, i na njima je navodno izvršena obdukcija, ali je američka vlast takve informacije demantirala.

Kako je vojska isprva izdala priopćenje o nepoznatoj letjelici vijest je stigla do medija, pa su uslijedili bombastični naslovi poput “Zračne snage zarobile leteći tanjur”.

Ipak, samo 24 sata kasnije vojska je navela kako su to zapravo bile samo glasine. Navedeno je kako je navodni leteći tanjur zapravo meteorološki balon koji se srušio na obližnjem ranču.

“Daily Mail” piše kako su sve informacije o padu nepoznatog letećeg objekta zataškane zbog “nacionalnog interesa”.

Gradić Roswell je zatim nestao iz svih priča o izvanzemaljcima sve do 1970. godine kada su neki vojni dužnosnici ponovno progovorili o neobičnim gostima. Objavljivanje tajnih dopisa dat će, čini se, novi materijal onima koji “nestale dokumente” godinama objašnjavaju teorijom zavjere i tvrde kako je američka vlada skrivala ovaj slučaj.

U raznim teorijama urote spominje se i jedan preživjeli izvanzemaljac koji je navodno stupio u kontakt sa svojim planetom.

lola wright

’Vojska na nebu’

Kroz povijest su zabilježene razne neidentificirane pojave i na nebu i na zemlji. U drevnim rimskim zapisima povremeno se bilježe štitovi, pa čak i vojske viđene na nebu.

Neidentificirani misteriozni brodovi primijećeni su 1896. i 1897. u Sjedinjenim Državama, premda se danas zna da su neki od ovih izvještaja bile namjerne obmane, navodi Wikipedija.

Misteriozne letjelice su viđene širom Velike Britanije 1909., kao i između 1912. i 1913. godine. Vjerovalo se da su to njemačke letjelice koje špijuniraju zemlju uoči invazije. Ista strahovanja su izazvale slične pojave na Novom Zelandu i u Australiji.

Misteriozne letjelice viđene su u SAD-u 1909. i 1910. Tijekom Prvoga svjetskog rata neobične letjelice viđene su u Južnoj Africi, Kanadi, Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Državama. Većina ovih pojava mogla se pripisati pogrešnom tumačenju treperave svjetlosti zvijezda, ali i varalicama koji su se željeli promovirati u medijima.


Sakaćenje životinja

Mnogi su vjerovali kako su dio NLO fenomena i tzv. slučajevi sakaćenja životinja, najčešće krava. U jednom memorandumu spomenuto je kako je list “National Enquirer” 5. lipnja 1979. godine pisao kako “FBI istražuje sakaćenje životinja koje je povezano s UFO-om” u Novom Meksiku.


Inspiracija za film i knjige

O događajima iz Roswella snimljen je film. Pad NLO-a kod vojne baze inspirirao je i brojne pisce knjiga, premda nikada nije objašnjeno što se zaista dogodilo u tom gradu.


‘Živi izvanzemaljac EBE bio je lažljivac’

Neki vjeruju kako je nakon rušenja letjelice u Roswellu pronađen i jedan živi izvanzemaljac. On je navodno pronađen dok je lutao pustinjom, a dobio je oznaku EBE. Ime je navodno predložio dr. Vannever Bush, i to je bila skraćenica za Extraterrestrial Biological Entity (izvanzemaljska biološka jedinka). Preživjeli Ebe imao je sklonost laganju i davao bi samo beskorisne odgovore na pitanja na koja nije želio odgovarati, a počeo se otvarati nakon prve godine i tada su navodno njegovi odgovori bili “zapanjujući”. Po tim teorijama, Ebe je obolio krajem 1951. godine, a američki liječnici nisu znali što bi s njim jer mu je život bio baziran na klorofilu i pretvarao je hranu u energiju gotovo isto kao biljke. Ebe je navodno umro 2. lipnja 1952. godine.


4 ČINJENICE:

1. Vojska, CIA i FBI dugo godina zataškavali su incident u Roswellu, tvrdeći da se ništa nije dogodilo, a tek sada priznaju da su se vodile ozbiljne istrage.
2. Tajni arhivi FBI dokazuju da je FBI ispitivao tvrdnje svjedoka, izuzeo čudne materijale iz Roswela i poslao ih na ispitivanje, a dio ‘zacrnjenih’ dokumenata svjedoči kako SAD i dalje nije spreman objelodaniti cijelu istinu.
3. Neobična ugibanja stoke i sakaćenje životinja koje se događalo prije i neposredno nakon pada tanjura nikad nije objašnjeno, a FBI je tvrdio da se ne zna tko je stotinama životinja precizno izuzimao unutarnje organe, a lešine ostavljao na brežuljcima.
4. Deseci tisuća stranica dosjea FBI-a otkrivaju da se ta agencija desetljećima ozbiljno bavila NLO-ima, suprotno od prijašnjih tvrdnji da su ignorirali te pojave.

G.B.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. kolovoz 2022 10:34