StoryEditor
ŽivotSTO LICA

Evo zašto je obožavamo: na splitskoj Matejušci odvija se pravi život u malome, prije nego što u večernjim satima postane kafić, fitness je i modna pista

Piše M.P.
21. srpnja 2021. - 10:15

"Matejuška je stoljećima bila luka za brodice splitskih ribara, stanovnici Velog Varoša odatle su se otiskivali na more da bi prehranili svoje obitelji.

I danas je tamo privezano na desetke brodica, mreže se suše, pripremaju se i prodaju mamci, a u blizini je i spomenik ribarima, velika udica.

Matejuška je poznata i po druženjima zaljubljenika uz njezine mirise i zvukove, moći ćete ih vidjeti dobro raspoložene okupljene oko gradela na kojima se peče ulov od toga dana, često uz pjesmu i vino."

image
Paun Paunović/Cropix


Tako o Matejušci pišu na stranici visitsplit.com, a Matejuška je naravno puno više od opisa u brošuri namijenjenoj turistima.

Splićani znaju da joj pripadaju brojne uloge, i teatarske i glazbene, u večernjim satima postaje jedan od "najcool" kafića na otvorenome, jer zna se, "nema kafića do zidića", a ni cijene piva do one iz samoposluge.

image
Paun Paunović/Cropix


Sat vremena prije nego li će postati epicentar društvenog života, splitska Matejuška u suton opet izroni u novoj ulozi, onoj vježbaonice, modne piste, poziraonice...

Fotografije našeg kolege zorno svjedoče tome.

image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
item - id = 1114197
related id = 0 -> 1148305
related id = 1 -> 1148287
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2021 00:12