StoryEditor
ŽivotRASTAVA SE ISPLATI

Evo koliko bi Trumpa koštao razvod od Melanije; od iznosa boli glava, ali je to za njega običan sitniš

Piše Marija Čović
17. kolovoza 2018. - 19:45

Razvod od prve supruge Ivane koštao je Donalda Trumpa navodno 25 milijuna dolara u kešu, godišnjoj alimentaciji za nju i troje djece, te nekretninama.

Predbračni ugovor s drugom suprugom Marlom imao je klauzulu o najmanje četverogodišnjem trajanju, ali se ona "poskliznula" druženjem sa svojim tjelesnim čuvarom.

Donald je zahtjev za razvodom podnio prije isteka četvrte godine braka, pa je predbračni ugovor postao nevažeći, a Marla je iz braka izišla s milijun dolara gotovine, potporom za kćerku i nekretninama.

Koliko bi ga koštao razvod od aktualne, treće supruge Melanije? Neke špekulacije govore o 50 milijuna dolara, vjerojatno plus nekretnine i godišnja alimentacija i potpora za sina kojeg imaju i za kojeg bi Melania po svemu sudeći dobila skrbništvo.

Čak i ako su to točne informacije, spomenuti iznos je prava sitnica za američkog predsjednika, čije je bogatstvo Forbes u ožujku ove godine procijenio na 3,1 milijardu dolara. A možda predbračni ugovor sadrži i drukčije odredbe, možda je dopunjen kad je Trump postao predsjednik kako bi se tijekom mandata održao privid bračnog sklada, iako u taj sklad vjerojatno više nitko ne vjeruje.

Njegova bivša suradnica Omarosa Newman Manigault u svojoj upravo objavljenoj knjizi "Unhinged: An Insider’s Account of the Trump White House" tvrdi da Melania jedva čeka da njezinu mužu istekne predsjednički mandat kako bi se razvela od njega, a u međuvremenu ga za skandale kažnjava izborom odjeće koja šalje određene poruke.

Bračnim životom prvog para, među brojnim ostalim temama, bavila se i ranije ove godine objavljena knjiga "Fire and Fury: Inside the Trump White House" Michaela Wolffa, koji tvrdi da Melania i Donald ne dijele spavaću sobu, a u večeri njegove predsjedničke pobjede Melania je plakala, ali ne od sreće.

Nikad se ni jedan američki predsjednik nije razveo dok je bio na toj dužnosti, ali glasine o odvajanju ili razvodu već dugo prate brak Melanije i Donalda. Njegovi skandali nisu ništa novo, pa je zapravo pravo pitanje zašto je ona još uvijek s njim.

Što bi mogla biti kap koja bi prelila čašu i natjerala Melaniju da zatraži razvod dok joj je muž u Bijeloj kući i kako bi se sve to rasplelo?

Američki brakorazvodni stručnjaci procjenjuju da Donaldova predsjednička dužnost donosi novu težinu braku, te kako bi, premda sigurno imaju precizan predbračni ugovor, to moglo donijeti dodatnu financijsku korist trećoj supruzi.

Vjeruju i da bi Donald dodatno "zasladio" uvjete razvoda, naime, ako je Stormy Daniels mogla dobiti 130.000 dolara za šutnju oko kratkotrajne afere, koliko bi Melanija mogla dobiti za šutnju vezanu uz 13 godina braka?

Mnogi tvrde da Melania ostaje u braku isključivo zbog sina Barrona i njegove dobrobiti. Uvjerena je da je stabilno obiteljsko okruženje, ako se to može uopće tako nazvati, najbolje za njega budući da je proteklo razdoblje od očeva ulaska u Bijelu kuću i izloženost budnom oku javnosti bilo dovoljno stresno za njega.

Razvod bi, dakako, izazvao još više pozornosti i Melania smatra kako bi takav potez naštetio Barronu i njegovu odrastanju.

No, jedna od mogućnosti je i da, premda bi vjerojatno iz braka izašla s izdašnim iznosom, alimentacijom i nekretninama, to ipak ne bi bilo dovoljno za životni stil na koji se Melania navikla pored Donalda...

#DONALD TRUMP#MELANIA TRUMP#RAZVOD MELANIJE TRUMP

Izdvojeno

03. srpanj 2020 07:15