StoryEditorOCM
ŽivotPRATITE ZNAKOVE

Evo kako možete procijeniti koliko je vaše dijete inteligentno: ‘Čak i ako vas ova djetetova osobina ponekad iritira, budite ponosni jer potvrđuje visoki IQ‘

Piše Mozaik SD
13. listopada 2022. - 14:41

Časopis "Harvard Business Review“ zaključio je da je djetetova znatiželja važna koliko i njegova inteligencija. Također tvrdi da djeca koja postavljaju puno pitanja imaju veliku želju za učenjem te često imaju veći IQ nego druga djeca, piše Ringeraja.

Svaki roditelj svoje dijete smatra najljepšim, najpametnijim i najboljim. Ali ovo je šest znakova koji bi mogli ukazati na to da je vaše dijete nadarenije i inteligentnije nego prosjek.

Ako je dijete rano naučilo čitati

Ako je vaše dijete počelo čitati u jako mladoj dobi, kao na primjer četiri godine, postoji velika šansa da ima viši kvocijent inteligencije od prosječnog. Naime, većina djece nauči čitati i samostalno čita tek u dobi od šest godina. 

Ako je dijete glazbeno nadareno

Bez obzira na to koji je instrument favorit vašeg djeteta i preferira li ipak pjevati, djeca koja pokazuju sklonost, interes i talent u glazbi često su iznimno inteligentni, piše Ringeraja.

Ako dijete ima dobru sposobnost pamćenja

Jeste li primijetili da vam dijete pamti specifične detalje, sitnice ili događaje koji sežu u dalju prošlost? To je upravo još jedan od znakova koji ukazuju na visoku razinu inteligencije u djece.

Ako je dijete znatiželjno

Časopis "Harvard Business Review" tvrdi da je kod djece znatiželja jednako važna karakteristika kao i inteligencija. Naime, dijete koje postavlja pitanja i traži da mu se objasne stvari koje mu nisu jasne pokazuje potrebu i želju za učenjem. Upravo zato se znatiželja povezuje s visokom razinom IQ-a.

Ako dijete ima izražen smisao za humor

Uhvatite li se ponekad kako se smijete na šalu ili rečenicu koju je izgovorilo vaše dijete? Čak i ako vas šaljiva osobnost djeteta ponekad možda iritira, budite na nju ponosni, jer je također pokazatelj djetetove visine inteligencije.

Ako je dijete komunikativno i ne srami se odraslih

Vaše dijete voli pričati i ne smeta mu komunikacija s nekim pa i odraslom osobom? Ovakva otvorenost još je jedan znak da odgajate ‘pametnjakovića‘.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2023 20:56