StoryEditor
ŽivotNIŠTA IM NIJE POKVARILO VEČER

Elegantnim Splićanima neočekivana je kiša uoči premijere stvorila probleme: Boranu Uglešiću natopila je sako, supruga Ana prošla je 'lišo', brisao se i Huljić

Piše M.K.
21. prosinca 2018. - 11:06

Nitko živ valjda nije očekivao pljusak koji se sinoć sručio na Split, taman kad su brojni filmoljupci s užitkom došli pogledati premijernu izvedbu najnovijeg filma Vinka Brešana, "Kakva je ovo država".

Fotografije koje je snimio naš reporter svjedoče kako su se brojni poznati uzvanici "borili" sa smočenom odjećom, pri čemu je, čini se, osobito nezgodno prošao poznati psihijatar Boran Uglešić kojem je sako bio dobro natopljen. Njegova supruga Ana Gruica prošla je znatno bolje, makar ispod jakne.

'Ima filmova na koje zaboravite čim zatvorite vrata od kina. Nadam se da ovaj neće biti takav': pogledajte kako je bilo na splitskoj premijeri Brešanovog filma 'Koja je ovo država'

Kapljice su tako neplanski "ukrasile" i džemper Tonča Huljića i haljinu Silvije Dvornik, poprilično i jaknu Feđe Klarića, no to ni najmanje nije umanjilo njihov kinoužitak.

Nakon triju svečano-premijernih stanica filma "Koja je ovo država", Zagreba, Rijeke i Splita, slijede pretpremijere od 27. prosinca, a onda i redovna kinodistribucija od 3. siječnja.

- Ja volim premijere u gradovima, volim ova stara kina, dobra su mjesta za premijere, da se okupimo, razgovaramo, da ljudi izađu poslije kina i "divane", drago mi je ovdje doći. Reakcije na film su za sada dobre - nije krio zadovoljstvo redatelj Vinko Brešan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. siječanj 2022 09:25