StoryEditorOCM
ŽivotSITNA SLOVA

Dvije ‘neobične‘ akcije na policama domaćih trgovina izazvale raspravu: obmanjuju li nas veliki trgovački lanci cijenama i rokovima trajanja proizvoda?

7. lipnja 2022. - 12:44

Na Redditu je nedavno 'osvanula' akcijska cijena tamne čokolade jednog našeg velikog trgovačkog lanca. Na proizvodu je bila istaknuta nova, akcijska cijena proizvoda i produženi rok trajanja proizvoda.

Revoltiranim korisnicima ove internet zajednice nikako se nije svidjelo kako je trgovački lanac postupio.

Odnosno, to što su prethodno istaknuti preporučeni rok upotrebe zamijenili sa osam dana duljim rokom trajanja proizvoda što mnogi nisu shvatili. Dapače, optužili su centar da vara kupce.

image

Reddit

- Koliko para trgovina uštedi na takvom ciganjenju da im se isplati riskirati toliko?, napisao je jedan korisnik u komentaru.

Drugi je dodao da čokolada realno nema rok trajanja i da novom zakonskom regulativom vjerojatno taj podatak više neće ni pisati, ali da do tada lanac ne bi smio raditi takve stvari.

- To je dobra stvar u ovom slučaju. To je best by date ne use by date. Odnosno ne rok trajanja nego rok najbolje upotrebljivosti. Lijepo ti i jasno pise ne "upotrijebiti do" nego "NAJBOLJE upotrijebiti do". Ta čokolada je zdravstveno ispravna i savršeno dobra.

Čokolada traje još dugo nakon što prođe taj datum. Tamna čokolada, posebno neotvorena je potpuno ispravna cijelu godinu dana nakon tog datuma na sobnoj temperaturi.

A ono što se dogodi nakon toga je da generalno okus izblijedi. Tamna čokolada moze trajat desetljećima ako se pravilno skladišti. Za mliječnu je to 2-4 mjeseca, još je jedan od komentara.

Neki su pitali i zašto bi trgovci točno trebali baciti savršeno dobru čokoladu?

image

Reddit

Isto tako prije nekoliko dana su primijetili jednu 'neobičnu' akciju, i to sa manje cijene na niže. Jagode su s 8,99 kuna 'snizili' na 9,99 kuna, ali istina za one koji ne znaju jest da je 8,99 istaknuta najniža mjesečna cijena koja je istekla pa su vratili na regularnu cijenu.

Međutim, sve skupa je to malo nezgrapno izvedeno.

'To ti je akcija u krizi, poskupilo samo 1kn, napisali su i dobro nas nasmijali.

Ono što je najvažnije napisano na ovoj ne tako akcijskoj cijeni jest da su jagode ubrane 2021. godine. Lijepo piše malim slovima u desnom kutu cijene.

Vjerojatno ste pomslili kako vam nikada nije palo na pamet čitati koje godine je bila berba voća i povrća. Nije ni nama, priznajemo.

To se više neće dogoditi.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2023 06:20