StoryEditorOCM
ŽivotOŠTRO

Dva lopova su u roku šest tjedana ukrali 72 mobitela: sud ih je sada osudio na četiri i pol godine zatvora

Piše MOZAIK SD
5. siječnja 2023. - 12:34

Čak 72 mobitela su ukrala dva lopova u samo šest tjedana dok su se vozili po londonskim ulicama svojim mopedom. Njih dvojica su jučer ovoga tjedna završili u zatvoru na četiri i pol godine zatvora zbog zločinačkih pohoda.

Randy Kavungu (21) i Darius James (22) imali su plan da  ukradu što više mobitela od usamljenih žrtava, i to sve dok su jurili mopedom i ugrožavali nevine ljude diljem sjevernog Londona, piše MSN.

Obično su krali rano ujutro, ciljajući osobe koje su hodale same. Dojurili bi iza njih i zgrabili mobitele, a u jednom slučaju čak su žrtvi bacili kavu u lice i slomili prst drugoj žrtvi. Jednom su prijetili čekićem.

Obojica su se izjasnili krivima za kaznena djela, uključujući pljačku i prijetnju oružjem u incidentima između 24. svibnja i 30. lipnja 2021.

Policija je povezala napade između 7 i 9 sati ujutro jer su svi izvedeni s istim mopedom, crnim Beverly ST350 s pokrivenom registarskom pločicom. Policajci su koristili policijske ophodnje, nadzorne kamere, iskaze svjedoka i podatke o mobilnim telefonima kako bi ih pronašli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2023 16:40