StoryEditorOCM
ŽivotPopularna lokacija

Dubrovačke zidine nisu za svačiji džep. Ulaznice će od ožujka biti još skuplje, i strancima bi mogao pasti mrak na oči

Piše MOZAIK SD
15. siječnja 2023. - 19:28

Dubrovačke zidine privlače pažnju brojnih posjetitelja, što zbog svoje bogate prošlost ili što zato jer su se tamo snimale scene iz serije Igra Prijestolja koje su obišle svijet. U godini prije pandemije, čak je milijun i 250 tisuća posjetitelja uživalo u šetnji po zidinama, dok prošle godina ta brojka je iznosila nešto više od od 700 tisuća.

Zimska cijena ulaznice je 15 eura i ona vrijedi za period od studenog pa sve do kraja veljače, a slobodan ulaz i dalje imaju samo stanovnici dubrovačke županije. Dubrovačke zidine ruše rekorde posjećenosti, to održava i cijena ulaznice. S dolaskom ožujka cijena karte po osobi iznosit će nevjerojatnih 35 eura.

image
Bozo Radic/Cropix

"15 eura je okej, a 35? To je baš previše, za nas Hrvate baš previše", ističe Luka iz Zadra za RTL, a s njime se slaže i Jonathan iz Velike Britanije. "Ne vjerujem da bi platio 35 eura, da, previše je, posebno ako ste u grupi ili s partnerom, to je baš puno novaca!", napominje stranac.

Pretpostavlja se da svaki drugi gost koji je posjetio Dubrovnik u 2022. godini je obišao i zidine, a to je platio 33,18 eura odnosno 250 kuna. Društvo prijatelja dubrovačke starine navodi kako zimske cijene ulaznice od 15 eura koja vrijedi za period od studenog pa sve do kraja veljače, a odluku o povećanju cijene od ožujka do studenog opravdavaju time što je u cijenu ulaznice ušlo i područje zapadnog predziđa osim tvrđave Lovrijenac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 11:28