StoryEditorOCM
ŽivotNAGRADE EMMY

"Domovina" detronirala "Momke s Madisona"

Piše PSD.
24. rujna 2012. - 12:56
Psihološka drama "Domovina" okončala je u nedjelju navečer na dodjeli američkih televizijskih nagrada u Los Angelesu četverogodišnju vladavinu "Momaka s Madisona" i osvojila Emmy za najbolju dramsku seriju, dok je komedija "Moderna obitelj" treću godinu za redom proglašena najboljom humorističnom serijom.

"Domovina" je osvojila Emmyja već nakon prve sezone prikazivanja na mreži Showtime, a njezin trijumf upotpunili su glavni glumci, Claire Danes i Damian Lewis nagradama za najbolju žensku i mušku ulogu u dramskoj seriji. Serija je dobila Emmyja i za najbolji scenarij.

"Moderna obitelj" treću je godinu za redom najbolja komedija, a pripale su joj i nagrade za najbolje sporedne uloge i za režiju.

Emmy za najboljeg glumca u komediji dobio je Jon Cryer ("Dva i pol muškarca"), a najboljom je glumicom proglašena Julia Louis-Dreyfus ("Potpredsjednica").

"Momci s Madisona", koji su četiri godine nosili titulu najbolje dramske serije, svečanu dodjelu u Los Angelesu ovaj su put završili praznih ruku.

HINA, FOTO:AFP

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. lipanj 2023 21:22